Κοινωνία

Αγρίνιο: Ένοχος ο ιερέας για βιασμούς ανηλίκων - Η ποινή που του επιβλήθηκε

Bαρύς υπήρξε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον ιερέα από το Αγρίνιο που κάθισε στο εδώλιο για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων , για βιασμό κατά συρροή ανηλίκων και για την τέλεση της πράξης της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα agrinionews.gr. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 27 ετών, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, με εκτιτέα τα 20 έτη , αφαιρουμένου του ενός έτους που ήταν προφυλακισμένος (από τον Ιούνιο του 2021 ).Θα οδηγηθεί στη φυλακή ενώ αναμένεται να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης στο Εφετείο Αγρινίου θα διαβιβαστεί η δικογραφία για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των δύο μητέρων των κοριτσιών που υπέστησαν τις αποτρόπαιες πράξεις από τον ιερέα .

Παράλληλα θα ερευνηθούν και όσα ανέφεραν σε βάρος του δυο νεαρές που κατέθεσαν ως μάρτυρες (οι οποίες δεν είχαν υποβάλει μήνυση) .

Κατά την εκδίκαση την σημερινή ημέρα-Δευτέρα 18η Ιουλίου- της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την κοινωνία του Αγρινίου και όλο το πανελλήνιο, η διαδικασία ήταν μαραθώνια καθώς απολογήθηκε ο ιερέας , ακούστηκε η πρόταση της Εισαγγελέως και εκδόθηκε η απόφαση του ΜΟΔ της Λευκάδας που απαρτίζεται από επτά άτομα.

Ο ιερέας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες για τα βαρύτατα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανήλικων κοριτσιών. Υποστήριξε μάλιστα πως για τα… όσα συνέβησαν στο ιδιότυπο «κοινόβιο» έφταιγε η μια εκ των δυο γυναικών – μητέρων που φιλοξενούσε , η οποία τον είχε καταστήσει «πειθήνιο όργανό» της…

«Καταπέλτης» σε βάρος του 50χρονου υπήρξε άλλωστε η Εισαγγελέας που ζήτησε την καταδίκη του χωρίς τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου που ζήτησε η υπεράσπιση του.

«Απόφαση που δικαιώνει όχι μόνο τα θύματα αλλά όλα τα ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση»

Αμέσως μετά το πέρας της δίκης η δικηγόρος των κοριτσιών, φανερά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και έχοντας στην αγκαλιά της τις δύο νεαρές, που είχαν το θάρρος να φτάσουν μέχρι το δικαστήριο και να καταθέσουν δήλωσε στο lefkadapress:

«Ο κατηγορούμενος με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λευκάδας καταδικάστηκε για όλες τις πράξεις τις οποίες κατηγορούνταν. Καταδικάστηκε για την κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων , για βιασμό κατά συρροή ανηλίκων και για την τέλεση της πράξης της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή. Νοιώθουμε δικαιωμένες . Οι εντολείς μου βρήκαν το θάρρος και τη δύναμη να καταγγείλουν όλα όσα είχαν περάσει αυτά τα χρόνια από τον κατηγορούμενο , είχαν εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη στην οποία και απευθυνθήκαμε. Νοιώθουμε πλήρως δικαιωμένες από το αποτέλεσμα και χαιρόμαστε επίσης που θα διαβιβαστεί η δικογραφία στην εισαγγελία του Αγρινίου για τη διερεύνηση των τυχόν εγκλημάτων που έχουν γίνει και κατά των υπολοίπων κοριτσιών του λεγόμενου κοινοβίου. Είναι μία απόφαση που δικαιώνει όχι μόνο τα θύματα αλλά δικαιώνει όλα τα ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση , που καταφεύγουν στη δικαιοσύνη και ζητάνε τη δικαίωση , την τιμωρία του δράστη αλλά και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την προστασία τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ