Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Έβρος: Συναγερμός στην πυροσβεστική για τη φωτιά στην περιοχή Αρίστηνο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης (14.07.2022) στον Έβρο, μετά από φωτιά που ξέσπασε στην Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης. Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι έχουν εκκενωθεί προληπτικά και τα παιδικά χωριά SOS που βρίσκονται στην περιοχή. 

Η φωτιά, όπως αναφέρει το e-evros.gr, ξέσπασε περίπου στις 12:30 το μεσημέρι και καίει δασική έκταση πίσω από το χωριό Αρίστηνο του δήμου Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή του Έβρου. Στην ευρύτερη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσκολεύει την επιχείρηση κατάσβεσης. 

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με επίγεια και εναέρια μέσα. 

Δείτε βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα παιδικά χωριά SOS που βρίσκονται στην περιοχή εκκενώθηκαν προληπτικά. Πούλμαν παρέλαβαν τα παιδιά και το προσωπικό και τους απομάκρυναν. 

Δείτε βίντεο:

Πληροφορίες του e-evros.gr αναφέρουν ότι έχει εκκενωθεί και ξενώνας σκύλων, το οποίο βρίσκεται στο Αρίστηνο.

Δείτε βίντεο:

Δύσκολες οι επόμενες ώρες

Στην περιοχή πνέουν μέχρι και αυτή την ώρα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών του του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, BA άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ριπές στα 40 km/h. Γεγονός που δεν βοηθά στην άμεσα κατάσβεση της φωτιάς.

Οι τελευταίες αναλύσεις των μετεωρολόγων, όπως μεταδίδει το gnomionline.gr, αναφέρουν ότι η ένταση των ανέμων στην περιοχή τις επόμενες ώρες αναμένεται να διατρηθεί στα 4-5 μποφόρ. Ωστόσο, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας και της πτώσης της υγρασίας, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα παρουσιάσουν επιδείνωση, κύρια συσχετιζόμενη με την ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο σημείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πυροσβεστική, σε ανάρτησή της στα social media, ενημερώνει για την φωτιά που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, ωστόσο – μέχρι στιγμής – δεν δίνονται λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνάμεις που επιχειρούν. 

«Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αρίστηνο Έβρου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις» αναφέρει η Πυροσβεστική στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter. 

Με πληροφορίες από e-evros.gr και gnomionline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ