Κοινωνία

Πάτρα: Δεν έχουν τέλος οι απάτες – Και «μαϊμού» mail από τα ΕΛΤΑ

Για νέα προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών και υποκλοπής προσωπικών στοιχείων (phishing) με παράνομη χρήση της επωνυμίας των ΕΛΤΑ, προειδοποιεί ο όμιλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Ο όμιλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων εφιστά την προσοχή του κοινού για νέα προσπάθεια εξαπάτησης του κοινού με τη χρήση της επωνυμίας των ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, το τελευταίο διάστημα διακινούνται e-mail και sms που εμφανίζουν ως αποστολέα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και με αφορμή μια δήθεν παράδοση δέματος, ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Το παρακάτω δείγμα επικοινωνίας, που αποστέλλεται τις τελευταίες μέρες σε αδιευκρίνιστο αριθμό πελατών του ομίλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, αποτελεί προσπάθεια νέας απάτης, όπως σημειώνουν τα ΕΛΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή τη διακίνηση παρόμοιων μηνυμάτων, τα ΕΛΤΑ ενημερώνουν, για ακόμα μία φορά, ότι δεν αποστέλλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (sms), μέσω των οποίων ζητούνται στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας, με σκοπό την παράδοση κάποιου δέματος.

 

Επισημαίνουν, δε, ότι πρόκειται για απόπειρες εξαπάτησης και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων (phishing) και συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...