Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Εγώ είμαι φασίστας» είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Ειδικότερα, ο ίδιος θέλοντας να επιχειρηματολογήσει για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τους καταδικασθέντες και ειδικά τον πελάτη του, Γιάννη Λαγό δήλωσε: «Εγώ είμαι φασίστας, δικάζομαι για τα φρονήματά μου;» Και στον ίδιο προκλητικό τόνο ανέφερε: «Με την αίτηση αναστολής ζητάμε και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης γιατί δεν δικάζονται ιδέες… Κομμουνιστές και μπολσεβίκοι διαδήλωσαν απ’ έξω…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Πλεύρης στην επιχειρηματολογία του τόνισε ότι ο «κύριος Λαγός δήλωσε πολιτικός κρατούμενος. Αυτή είναι μια δήλωση όχι δίκη του αλλά το είχε πει ο προηγούμενος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, και η πρόεδρος της Δημοκρατίας που πολιτικοποίησε τη δίκη.

Το δικαστήριο, το πρωτόδικο, δέχεται αυτά τα πράγματα. Όταν λέει ότι είναι πολιτικός κρατούμενος λέει αλήθεια. Δικάστηκαν πρωτοδίκως ιδέες γιατί εδώ μιλάμε για το φασισμό και το ναζισμό. Στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν βγήκαν έξω οι μάρτυρες κατηγορίας.Παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του κατηγορούμενου.

Έχουμε πλήρη ακυρότητα. Οι μάρτυρες που κατέθεσαν ήταν εχθροί της Χρυσής Αυγής έγινε συγκέντρωση που κινδυνεύαμε εμείς οι δικηγόροι

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ