Κοινωνία

Κορονοϊός: Πρακτικές συμβουλές για ασφαλή ταξίδια...τώρα που οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές

Μετά από, σχεδόν, δύο χρόνια εγκλεισμού και ταξιδιωτικών περιορισμών τα καλά νέα είναι ότι το ταξίδι γίνεται όλο και πιο εύκολο, καθώς η χρήση μάσκας σε αεροπλάνα, αεροδρόμια, πλοία και λεωφορεία (μέσα με αριθμημένες θέσεις δηλαδή), δεν είναι, πλέον, υποχρεωτική.

Ωστόσο, θα πρέπει ακόμα να έχετε κατά νου τρόπους για να ταξιδεύετε με ασφάλεια, ειδικά τώρα που περισσότεροι άνθρωποι γύρω σας μπορεί να είναι χωρίς μάσκα.

Πρακτικές συμβουλές για ασφαλή ταξίδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά τους χαλαρωμένους κανόνες για τις μάσκες, η χρήση μάσκας εξακολουθεί να είναι μια καλή πρακτική που πρέπει να διατηρείτε όταν ταξιδεύετε, δεδομένου ότι η πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει, τονίζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Μπορείτε, επίσης, να λάβετε άλλες προφυλάξεις για να παραμείνετε υγιείς ενώ βρίσκεστε στο δρόμο ή στον αέρα.

Το πιο σημαντικό βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να εμβολιαστείτε πλήρως και να ενισχύσετε τον οργανισμό σας, λέει στο WKRC ο Dr. Thomas Lamarre, ειδικός λοιμωξιολόγος στο Νοσοκομείο Christ. Ο Dr. Lamarre προσθέτει ότι ο εμβολιασμός παραμένει, αναμφισβήτητα, ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε προστατευμένοι από τον κορονοϊό. Ακόμη, όποτε έχετε την ευκαιρία, καθίστε κοντά σε ανοιχτά παράθυρα για να επωφεληθείτε από την κυκλοφορία του αέρα.

Οι ειδικοί της Mayo Clinic συμβουλεύουν, επίσης, αν δεν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, να κρατάτε έξι μέτρα απόσταση μεταξύ ημών και των άλλων όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους. Είτε είστε εμβολιασμένοι είτε όχι, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα πλήθη και τους εσωτερικούς χώρους που δεν έχουν καλό αερισμό του χώρου. Επιπλέον, να πλένετε συχνά τα χέρια σας, ιδίως πριν από το φαγητό και μετά το βήχα ή το φτέρνισμα, και να αποφεύγετε να αγγίζετε συχνά χρησιμοποιούμενες επιφάνειες όταν είναι δυνατόν. Επίσης, αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας.

Σε στενές καταστάσεις, όπως σε αεροπλάνο ή σε πολυσύχναστα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα πρέπει να φοράτε μάσκα αν δεν είστε εμβολιασμένοι. Ακόμα και αν είστε εμβολιασμένοι, θα ήταν και πάλι καλή ιδέα να φοράτε μάσκα για πρόσθετη ψυχική ηρεμία. Και, φυσικά, μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε το ταξίδι σας!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...