Κοινωνία

Γιώργος Τράγκας: Στα 23 εκατ. ευρώ το ύψος της περιουσίας του-Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά

Πανάκριβα ακίνητα στο εξωτερικό, μετρητά, ακόμα και ράβδους χρυσού, περιλαμβάνει η αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μαρίας Καρρά, Θεόδωρο Μαντά η περιουσία του γνωστού δημοσιογράφου υπολογίζεται σε 23 εκατομμύρια ευρώ και όχι σε 140 εκατομμύρια. Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 προανήγγειλε προσφυγή την Πέμπτη κατά της δέσμευσης της περιουσίας της Μαρίας Καρρα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την περιουσία του

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα στην οποία έκανε λόγο για «φαινόμενο Τράγκα» αλλά και για «ακραίο και αθέμιτο» πλουτισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθούσε με σοβαρό προβληματισμό τον καταιγισμό πληροφόρησης σχετικά με την αμύθητη περιουσία του αποθανόντος Γεωργίου Τράγκα και τα ερωτήματα τα οποία, εύλογα, τίθενται σχετικά με τον τρόπο συγκέντρωσης αυτής της περιουσίας, καθώς και με τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Το σωματείο των δημοσιογράφων ανέφερε στην ανακοίνωση: «Ο αποθανών είχε εδώ και δεκαετίες απαρνηθεί την δημοσιογραφική του ιδιότητα επιδιδόμενος σε εκδοτικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των οποίων δεν ανταποκρινόταν στις συμβατικές του υποχρεώσεις ως εργοδότης. Στα χρόνια της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, άφησε απλήρωτους δεκάδες συναδέλφους μας, ενώ ο ίδιος, όπως αποκαλύπτεται, επιδιδόταν σε ακραίο και αθέμιτο, όπως όλα δείχνουν, πλουτισμό.

 

Οι δημόσιες καταγγελίες της ΕΣΗΕΑ έχουν χρονικό βάθος 20ετίας. Οι δύο εταιρείες του, οι οποίες πτώχευσαν το 2010, άφησαν οφειλές από συνδρομές 25.000€ στην ΕΣΗΕΑ, από αγγελιόσημο 260.00€ και από εισφορές εργαζομένων 67.000€ στον ΕΔΟΕΑΠ. Όσον αφορά τις οφειλές προς την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίες έχουν φτάσει με τις προσαυξήσεις τις 450.000€ και 98.000€ αντίστοιχα, έχουν αναγγελθεί και διεκδικούνται».

Το «φαινόμενο Τράγκα»

Η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για φαινόμενο «Τράγκα», τονίζοντας πως, «με τις διαστάσεις οι οποίες σταδιακά αποκαλύπτονται, φαίνεται ότι ενσαρκώνει τις πιο ακραίες στρεβλώσεις του ‘συστήματος δημοσιότητας’. Η διαπλοκή εξουσίας και Τύπου είναι, δυστυχώς, φαινόμενο διαχρονικό και διεθνές. Γι’ αυτό και κάθε ευνομούμενη δημοκρατία οφείλει να λαμβάνει μέτρα με στόχο την θωράκιση των κοινωνιών από τις προσπάθειες χειραγώγησης της ενημέρωσης, αλλά και τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας του Τύπου», ενώ προσθέτει στη συνέχεια:

«Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά υποστηρίζει την υιοθέτηση κανόνων διαφάνειας, ισοτιμίας και ισονομίας στην διαχείριση και του τελευταίου ευρώ που κατευθύνεται από τα δημόσια ταμεία σε ΜΜΕ, είτε αφορά σε ενισχύσεις είτε στην κρατική διαφήμιση. Απόλυτη διαφάνεια απαιτείται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ, αλλά και στην προέλευση του ενημερωτικού περιεχομένου, το οποίο πρέπει να παράγεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους που υπογράφουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων είναι σκληρά εργαζόμενοι σε ιδιαίτερα δύσκολες εργασιακές συνθήκες, υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ, σημειώνοντας ότι η μαχόμενη δημοσιογραφία, η δημοσιογραφία την οποία εκπροσωπεί η ΕΣΗΕΑ, είναι το προπύργιο της Δημοκρατίας και πρέπει να είναι πλήρως θωρακισμένη».

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση της Ένωσης επισυνάπτονται και παλαιότερες ανακοινώσεις για τον Γιώργο Τράγκα. Μάλιστα σε μία από αυτές που χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2006, φέρει τίτλο «Δραματική πλέον η κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης του Γιώργου Τράγκα».

Η ανακοίνωση του 2006

«24 Φεβρουαρίου 2006

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για μια ακόμα φορά διαπιστώνει τη δραματική κατάσταση την οποία βιώνουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης ιδιοκτησίας και επιρροής του κ. Γιώργου Τράγκα, αναφορικά με τις συνθήκες απασχόλησης και ιδίως με τη συστηματική καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι ενώ ο κ. Γ. Τράγκας δεν έχει ακόμα εξοφλήσει αμοιβές του προηγούμενου έτους πολλών εργαζομένων, την ίδια ώρα εκτοξεύει προσχηματικές απειλές προς κάθε κατεύθυνση για τη διακοπή λειτουργίας εφημερίδων και άλλων Μέσων που ελέγχει, εξασφαλίζοντας, όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο κοντινό παρελθόν, την ανοχή των αρμοδίων που, παρά τις καταγγελίες, κωφεύουν.

Το συνολικό πρόβλημα, που για πολλοστή φορά δημιουργούν οι επιχειρήσεις ενημέρωσης συμφερόντων Γ. Τράγκα σε βάρος των συμβατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα απασχολήσει κατά απόλυτη προτεραιότητα τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ τη Δευτέρα 27/2/06.

Τα όρια της ανοχής αλλά και κάθε καλή διάθεση των εργαζομένων και των Ενώσεων του κλάδου έχουν πλέον εξαντληθεί. Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει υπερβεί κάθε όριο.

Ήδη επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν κηρύξει από σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Tele-Time» και στον ραδιοφωνικό «Relax» της Πάτρας, οι διοικήσεις της ΕΣΗΕΠΗΝ και της ΕΣΠΗΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο».

Η σύζυγός του Μαρία Καρρά ερευνάται για τέσσερα κακουργήματα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Τράγκα φέρνει η διάταξη της αρχής για την καταπολέμηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που επιδόθηκε στη σύζυγο του Μαρία Καρρά.

Συγκεκριμένα ερευνάται για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, της εκβίασης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, όπως ανέφερε ο Alpha.

Ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, Θεόδωρος Μαντάς επιβεβαίωσε τα κακουργήματα, ωστόσο υποστηρίζει ότι περιγράφονται αορίστως κάποια αδικήματα χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις.

Οι αρχές πάντως έχουν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μαρίας Καρρά και τα περιουσιακά της στοιχεία και έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 10 off shore συμφερόντων Γιώργου Τράγκα όμως ο εντοπισμός και η διασταύρωση του μαύρου χρήματος είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία υποστηρίζει ο Alpha.

Η δέσμευση που έχει γίνει αφορά χρήματα και περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Σε χώρες όμως που είναι μη συνεργάσιμες είναι δύσκολο να γίνουν άμεσες ενέργειες.

Σύμφωνα με τη Μαρία Καρρά η περιουσία του Γιώργου Τράγκα ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ και όχι τα ποσά άνω των 100 εκατ. ευρώ που είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι δικηγόροι της δεν έχουν ακόμα το πόρισμα ώστε να δουν με ποιες κατηγορίες συνδέονται οι πράξεις της. Σύμφωνα με το πόρισμα η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα όχι μόνο γνώριζε τις δραστηριότητές του αλλά συμμετείχε σε αυτές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ