Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάτρα: Νέες κόντρες για τα αρχικά πορίσματα - Θρίλερ και με το πανάκι της Ίριδας (βίντεο)

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα στο απόλυτο θρίλερ έχει ήδη ξεκινήσει. Με τις εξελίξεις σε Αθήνα και Πάτρα να αναμένονται καταιγιστικές και τις σκέψεις για νέες διώξεις να πυροδοτούν αντιδράσεις.

Η μεγάλη εβδομάδα στο απόλυτο θρίλερ

Η 33χρονη κατηγορούμενη, ο Μάνος Δασκαλάκης και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, βρίσκονται πάντα σε πρώτο πλάνο, με τις νέες αναλύσεις ιατροδικαστών να προκαλούν συζητήσεις και τα αιτήματα των δικηγόρων που εκπροσωπούν συγγενείς της σπιτονοικοκυράς να ανεβάζουν το θερμόμετρο ακόμα περισσότερο.

Η 33χρονη δηλώνει πανέτοιμη να καταθέσει όπου και όποτε τη ζητηθεί. Παρά τις στοιχεία και τις ενδείξεις για τις δολοφονίες των παιδιών της, θα αρνηθεί τα πάντα. Εμφανίζεται ικανοποιημένη από την κατάθεση που έδωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ, υποστηρίζει ότι δεν προέκυψε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για εκείνη και επαναλαμβάνει πως τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από το νέο πόρισμα μπορούν να αμφισβητηθούν.

Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας κάνει λόγο για μια πλεκτάνη που στήθηκε σε βάρος της και όπως λέει είχε σαν αποτέλεσμα να διασυρθεί ενώ δεν έκανε το παραμικρό. Μια στρατηγική που αποτυπώνουν και τα λόγια του δικηγόρου της.

Τα βλέμματα βρίσκονται μονίμως στραμμένα και στη Δήμητρα Πισπιρίγκου και στην τελευταία κατάθεση που έδωσε.

Πληροφορίες θέλουν τη Δήμητρα Πισπιρίγκου να συναντήθηκε με δικηγόρο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, την παραμονή της κατάθεσής της. Για την ώρα πιστεύει πως η 33χρονη είναι αθώα και πως δεν έβλαψε κανένα από τα παιδιά της. Αν αποδειχθεί το αντίθετο θα την ξεγράψει όπως φέρεται να έχει πει, ενώ αν ασκηθεί δίωξη και σε βάρος της, θα απευθυνθεί στον δικηγόρο που την συμβούλεψε πριν την κατάθεση.

Κλειδί στις εξελίξεις που έρχονται είναι το πόρισμα Καρακούκη και Καλόγρηα που όπως φαίνεται συνεχίζει να προβληματίζει ακόμα και ιατροδικαστές.

Όλα αυτά την ώρα που ο Μάνος Δασκαλάκης έχει πάντα στο μυαλό του, να κινηθεί νομικά, κατά των γιατρών που έπαιξαν ρόλο στα δραματικά γεγονότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και το τι θα κάνει ο κύριος Δασκαλάκης δεν με απασχολεί καθόλου» δήλωσε η παθολογοανατόμος, Αντιγόνη Μητσέλου.

Για την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα, που έβαλε την υπογραφή της, στο αρχικό πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας, τα δημοσιεύματα και η έκταση που πήρε η υπόθεση, έχουν διαταράξει την οικογενειακή της γαλήνη.

«Η χρήση της εικόνας μου, αφενός μεν δεν εξυπηρετεί κανέναν δημοσιογραφικό σκοπό, αφετέρου δε προκαλεί ιδιαιτέρως μεγάλη αναστάτωση, όχι μόνον σε εμένα, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας μου, ιδίως δε στα δύο ανήλικα τέκνα μου» δήλωσε η ιατροδικαστής, Χριστίνα Τσάκωνα.

Στην Πάτρα, οι δικηγόροι συγγενών της σπιτονοικοκυράς πιέζουν με στόχο να ανοίξει και πάλι ο φάκελος για τις συνθήκες θανάτου της 69χρονης.

O δικηγόρος ζήτησε για ακόμα μια φορά να γίνει εκταφή της σορού της σπιτονοικοκυράς για να διαπιστωθεί αν η 69χρονη πέθανε από παθολογικά αίτια.

Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται στην Αθήνα και στις κινήσεις που θα γίνουν για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Το απόλυτο θρίλερ με τις δολοφονίες των τριών παιδιών βαδίζει προς το φινάλε του και πλέον όλοι αναμένουν τις διώξεις που θα ασκηθούν για τα εγκλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέων: Υποδειγματικό το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σημείωσε πως το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα «θα πρέπει να διδάσκεται».

«Έχουμε ένα μοναδικό πόρισμα που θα πρέπει να διδάσκεται το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα περιστατικά. Όμως αμφισβητήθηκε».

Αναφερόμενος στο πόρισμα για τη Μαλένα είπε:

«Ο παθολογοανατόμος περιγράφει στην έκθεσή του ότι δεν υπήρχε ούτε παθολογικό πρόβλημα, ούτε γενετικό ούτε και ηπατική ανεπάρκεια. Αυτό θα έπρεπε να το αντιληφθεί ο ιατροδικαστής».

Κι όμως στο πιστοποιητικό, ο θάνατος της μικρής θα αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια, μια διάγνωση που καταρρίφθηκε μετά από 3 χρόνια αλλά και τρία νεκρά παιδιά.

Δείτε το βίντεο

 

Θρίλερ με το πανάκι της Ίριδας – Τι βρέθηκε επάνω του

Εφτά μεγάλες κηλίδες αίματος φέρει το διαβόητο πανάκι με το οποίο η μικρή Ίριδα δολοφονήθηκε το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021.

«Αφορά ξεκάθαρα σε αίμα. Δηλαδή σε πυκνό, ερυθρό καστανό υγρό το οποίο δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα πνευμονικού οιδήματος», λέει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Είναι το πανάκι που… ξάφνου αντιλήφθηκε η κατηγορούμενη δίπλα στο νεκρό παιδί της, αφού βέβαια τον είχε δει ο Δασκαλάκης.

Το πανάκι που τελικά έκρυβε όλη την αλήθεια για το πώς δολοφονήθηκε το μωρό μέσα στην κούνια, αλλά και το πανάκι που επί έναν και πλέον χρόνο παρέμενε αναξιοποίητο τόσο από τις ιατροδικαστικές όσο και από τις αστυνομικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επτά κηλίδες αίματος

Από την πρώτη στιγμή, οι Καρακούκης και Καλόγρηας έκαναν φύλλο και φτερό το συγκλονιστικό αυτό πειστήριο της βρεφοκτονίας.

«Όντως αυτές οι κηλίδες δεν είναι απλά σταγόνες αλλά μια ικανή ποσότητα αίματος».

Οι δύο κορυφαίοι ιατροδικαστές:

– προχώρησαν σε τεστ DNA ταυτοποιώντας το αίμα που υπάρχει διάσπαρτο επάνω του.

– ανακάλυψαν πως οι κηλίδες είναι αίμα και σάλιο και όχι οροαιματηρό υγρό, δηλαδή αυτό που θα ανέβαινε από τους πνεύμονες της Ίριδας.

– Και στη συνέχεια διαπίστωσαν πως το αίμα που εμφανίζεται σε 7 διαφορετικά σημεία προέρχεται από τις πληγές στο στόμα του βρέφους που τόσο βάναυσα δολοφονήθηκε μέσα στην κούνια του.

Οι λεπτομέρειες της ειδεχθούς βρεφοκτονίας λυγίζουν και τον πιο δυνατό.

«Το πανάκι μπορεί να ήταν διπλωμένο και το αίμα να διαπότισε και να διαπερνούσε αρκετές φορές σε πολλά σημεία το πανάκι. Οπότε και να λερώθηκε σε αρκετά σημεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πενήντα αποχρώσεις του… αίματος

Το επίμαχο πανάκι παραδόθηκε στην αστυνομία σε δεύτερο χρόνο μετά την δολοφονία της Ίριδας. Κι αυτό γιατί οι αστυνομικοί δεν έκαναν, ως όφειλαν, επιτόπου αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος αλλά λίγα 24ωρα μετά.

«Και τρίτο μάτι το είδε το πανάκι εκτός από την Ρούλα οπότε αναγκάστηκε να το παραδώσει στις αρχές».

H προφυλακισμένη 33χρονη μητέρα είχε μιλήσει ξεκάθαρα σε συνέντευξη της για αίμα.

Η αδελφή της, Δήμητρα, όμως, έδινε διαφορετική απόχρωση στις κατακόκκινες κηλίδες αίματος.

«Δεν ήταν αίμα, ήταν ένα καφέ ροζ υγρό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί δεν «είδαν» τις κηλίδες αίματος

Κι αν ένα μη εξοικειωμένο μάτι μπορεί να μπερδέψει εύκολα τους τόνους και τα χρώματα, το έμπειρο μάτι ενός ιατροδικαστή διαπιστώνει εκ πρώτης όψεως πως πρόκειται για αίμα.

«Εδώ προκύπτουν δύο στοιχεία αφενός ότι η αιμορραγία του μωρού ήταν σημαντική και αφετέρου ότι είναι ξεκάθαρα αίμα και όχι πνευμονικό οίδημα».

Αυτό άλλωστε αναγράφουν στο πόρισμα τους και οι Καρακούκης και Καλόγρηας ότι δηλαδή πρόκειται ξεκάθαρα για κηλίδες αίματος από το εσωτερικό τραύμα του στόματος.

Πράγματι τότε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που πρώτη εξέτασε το βρέφος, θεώρησε πως επρόκειτο για οροαιματηρό υγρό, δηλαδή υγρό που ανέβηκε από τα πνευμόνια.

«Το οροαιματηρό υγρό έχει μια ροζ χροιά. Αυτή η χροιά που βλέπω στο πανάκι δεν έχει καμία σχέση με οροαιματηρό υγρό».

Στο πόρισμα της παθολογοανατόμου Μητσέλου ναι μεν καταγράφονταν τα σημάδια ασφυξίας στον εγκέφαλο, τους πνεύμονες και την καρδιά ωστόσο η αγενεσία φλεβόκομβου που έβαλε στο συμπέρασμα της ως αιτία θανάτου δεν άφηνε πολλά περιθώρια για δολοφονική ενέργεια.

Ο φάκελος έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες και λίγες μέρες μετά το ξεχασμένο από όλους πανάκι θα αναζητήσει περιέργως μόνο η μητέρα.

Ρούλα: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.

Μάνος: Τι αναλαμπή είναι αυτή;

Ρούλα: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι. Και θέλω να το πάρω πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πανάκι που αποτέλεσε δολοφονικό όπλο στα χέρια του βρεφοκτόνου, σήμερα μετατράπηκε σε «όπλο» στα χέρια των Αρχών, που ερευνά ποιανού το χέρι έκλεισε την μύτη, ενώ ταυτόχρονα έβαζε το πανάκι μέσα στο στόμα του μωρού, οδηγώντας το σε τραγικό ασφυκτικό θάνατο.

«Είναι ένα στοιχείο που ξεκάθαρα υποδηλώνει ασφυξία. Και θα έπρεπε να προσανατολίσει με ανάλογο τρόπο και τον ιατροδικαστή που το εξέτασε».

Το νέο πόρισμα έχει κατατεθεί ήδη στην Εισαγγελία με την ώρα θανάτου να αποτελεί μέχρι και σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους άλυτους γρίφους.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το πανάκι θα έπρεπε να έχει αποσταλεί για εργαστηριακό έλεγχο και από εκεί να προέκυπταν ασφαλή συμπεράσματα» τόνισε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Εξήγησε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει εάν στάλθηκε σε ιατροδικαστή, ο οποίος θα μπορούσε να διακρίνει εάν πρόκειται για οροαιματηρό υγρό ή εάν είναι «φρέσκο» άιμα αναμειγμένο με σάλια.

Επισήμανε πως οι ιατροδικάστες «δεν στηριζόμαστε σε ένα πανάκι για να δούμε από πού προέρχεται το υγρό, μελετάμε όλο το βρογχικό κλάδο, από τους βρόγχους, την τραχεία, έως και ψηλά στο στόμα».

 

Νέα κόντρα παθολογοανατόμου & ιατροδικαστή για τη Μαλένα

Μετά τον πόλεμο μεταξύ της παθολογοανατόμου και της ιατροδικαστού της Ίριδας, ένας άλλος πόλεμος ξέσπασε αυτήν τη φορά μεταξύ εκείνων, που πρώτοι εξέτασαν τη Μαλένα και απέδωσαν τον θάνατό της σε παθολογικά αίτια.

«Οφείλουν οι ιατροδικαστές να γνωρίζουν γράμματα και να διαβάζουν σωστά την ιστοπαθολογική εξέταση του παθολογοανατόμου. Αυτό λέω», λέει ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος παθολογοανατόμου της Μαλένας.

Στην αντεπίθεση περνά ο παθολογοανατόμος της Μαλένας, Εμμανουήλ Αγαπητός, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκαθαρίζει πως εκείνος στην έκθεση του είχε καταγράψει όλα τα σημάδια ασφυξίας και δεν γνωρίζει γιατί αυτά ερμηνεύτηκαν ως ηπατική ανεπάρκεια από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα.

«Από το έγγραφο αυτό κι ένας που έχει τελειώσει ιατρική Αλβανίας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πόρισμα του Αγαπητού στο LIVE NEWS

Για πρώτη φορά το LIVE NEWS δείχνει την ιστολογική εξέταση της Μαλένας που εκπόνησε ο κ. Αγαπητός τον Ιούλιο του 2019. Όπως φαίνεται, το δείγμα που είχε προς εξέταση ήταν η καρδιά, το αριστερό νεφρό, η σπλήνα, ιστοτεμάχια πνευμόνων αλλά και ιστοτεμάχιο του ήπατος.

«Η εξέταση αυτών έδειξε εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων», λέει ο δικηγόρος του.

Ο παθολογοανατόμος όμως στην έκθεση του συμπεριέλαβε επίσης, έντονο πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση αλλά και αλλοιώσεις νεφρού. Τα ευρήματα αυτά που υποδηλώνουν ξεκάθαρα ασφυξία, ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι η δουλειά του να τα ερμηνεύσει παρά μόνο να τα καταγράψει.

«Ο παθολογοανατόμος δεν ορίζει την αιτία θανάτου, ο ιατροδικαστής το κάνει».

Η απάντηση της Τσάκωνα στο LIVE NEWS

Η ιατροδικαστής όμως Χριστίνα Τσάκωνα που μελέτησε το πόρισμα Αγαπητού, απέδωσε τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας σε ηπατική ασφυξία και όχι σε ασφυξία.

Η διάγνωση αυτή όχι μόνο δέχτηκε σκληρή κριτική αλλά και αμφισβητήθηκε από το τελικό πόρισμα των Καρακούκη και Καλόγρηα που κατατέθηκε στην Εισαγγελία.

Με μια λιτή δήλωση μέσω του δικηγόρου της, η Χριστίνα Τσάκωνα, απαντά αποκλειστικά στο LIVE NEWS στις βολές που δέχεται από τον κύριο Αγαπητό.

«Η εντολέας μου δεν σχολιάζει δηλώσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όποιος έχει να καταθέσει οτιδήποτε για την ‘υπόθεση Πισπιρίγκου’, να απευθυνθεί στους Εισαγγελείς που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση».

«Δεν ανεχόμαστε απειλές»

Τρία χρόνια και δύο μήνες έχουν περάσει από εκείνο το φρικαλέο Σάββατο όπου κάποιος μπήκε στο μονόκλινο δωμάτιο της μικρής Μαλένας μέσα στο νοσοκομείο και κάτω από την μύτη των γιατρών της τη δολοφόνησε, κλείνοντας της τη μύτη και το στόμα.

Μια δολοφονία που αποκαλύφθηκε μόλις πριν λίγες μέρες με τον δικηγόρο του παθολογοανατόμου που εξέτασε πρώτος την Μαλένα να αφήνει αιχμές πως ο πελάτης του δέχεται απειλές.

«Και να ακουστεί ότι ο κύριος Αγαπητός και ο δικηγόρος του δεν δέχεται ούτε απειλές, ούτε υποδείξεις ούτε εκφοβισμούς. Είτε είναι επώνυμες είτε ανώνυμες είναι αυτές».

Την ώρα πάντως που οι εμπλεκόμενοι ιατροδικαστές και παθολογοανατόμοι λύνουν τη σιωπή τους ο ένας μετά τον άλλον και αποποιούνται την ευθύνη, το πιο κρίσιμο ερώτημα παραμένει αναπάντητο:

Γιατί οι δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας είχαν καταλήξει άρον-άρον στο συρτάρι, με τους δύο θανάτους να έχουν αποδοθεί σε παθολογικά αίτια και τα κραυγαλέα σημάδια ασφυξίας να έχουν αποσιωπηθεί μέχρι οι Καρακούκης και Καλόγρηας αναλάβουν την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...