Κοινωνία

Φονικό στη Ραφήνα: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψή των δύο δραστών, τα πρώτα λόγια τους και οι υπόλοιποι της παρέας που αναζητούνται

Δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα για την δολοφονία του 42χρονου από την Ραφήνα που κατέληξε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από πέντε άτομα έξω από νυχτερινό μαγαζί, όπως είχαμε γράψει και νωρίτερα στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. 

Οι συλλήψεις έγιναν σήμερα τα ξημερώματα στο πλαίσιο του αυτοφώρου με τους ίδιους να παραδέχονται τον άγριο ξυλοδαρμό του εκλιπόντα. Αμφότεροι είναι αλβανικής καταγωγής, ωστόσο ο ένας έχει ελληνική υπηκοότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σύμφωνα με πληροφορίες από όσα είπαν στους αστυνομικούς, η «φασαρία» ξεκίνησε από μια ασήμαντη αφορμή. Συγκεκριμένα, πηγαίνοντας στην τουαλέτα ο 42χρονος σκούντηξε κάποιον από την παρέα των πέντε και έγινε μικρός τσακωμός. Σύμφωνα με όσα είπαν οι συλληφθέντες, όταν το θύμα επέστρεψε, τους κοίταξε με άγριο βλέμμα και τότε αποφάσισαν να του επιτεθούν. Βγήκαν έξω από το μαγαζί, τον περίμεναν και όταν βγήκε με την κοπέλα του, του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον θάνατό του από κρανιοεγκεφαλικές κακκώσεις

Οι δύο νεαροί που βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι εκείνοι που χτύπησαν τον 42χρονο, με τους υπόλοιπους της παρέας να μη συμμετέχουν άμεσα στον ξυλοδαρμό του, ωστόσο έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από την αστυνομία. Οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψή τους από μαρτυρίες θαμώνων, όπως και από τις κάμερες του καταστήματος που κατέγραψαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.

Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να εξακριβώσει ποιος εκ των δύο ήταν αυτός που κατάφερε τα καίρια χτυπήματα στο κεφάλι του 42χρονου, ενώ δεν είναι σίγουρο αν χρησιμοποίησαν σιδηρογροθιά.

Η πινακίδα ήταν εμφανής, με την ΕΛ.ΑΣ. να φτάνει άμεσα στα ίχνη τους. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι κανείς από την παρέα δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές εκτός από έναν ο οποίος είχε συλληφθεί για κόντρες σε περιοχή των Αθηνών.

«Η Ελληνική Αστυνομία απέδειξε άλλη μια φορά ότι δρα αποτελεσματικά με την σύλληψη των δύο δολοφόνων του 42χρονου στην Ραφήνα», έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στο λογαριασμό του στο twitter. 

Η Ελληνική Αστυνομία απέδειξε άλλη μια φορά ότι δρα αποτελεσματικά με την σύλληψη των δύο δολοφόνων του 42χρονου στην Ραφήνα. @hellenicpolice

— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) June 27, 2022

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε πάει σε ένα μπαρ της περιοχής, μαζί με τον ξάδελφό του και δύο γυναίκες για να διασκεδάσουν. Στη συνέχεια στην παρέα προστέθηκαν άλλες δύο κοπέλες.  Κάποια στιγμή ο 42χρονος Δημήτρης σηκώθηκε για να πάει στην τουαλέτα. Εκεί διαπληκτίστηκε με ένα άτομο.

Μετά το φραστικό επεισόδιο, ο 42χρονος επέστρεψε στην παρέα του και τότε ο ξάδελφός του τον ρώτησε τι συνέβη.

Το θύμα του απάντησε “τίποτα, μην ασχολείσαι”, καθώς θεώρησε πως το επεισόδιο είχε λήξει.  Όμως, δεν είχε φανταστεί πως ο καβγάς αυτός θα ήταν μοιραίος για τη ζωή του.

Όταν ο 42χρονος βγήκε από το μαγαζί δέχθηκε επίθεση. Το θύμα ξυλοκοπήθηκε άγρια και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σοβαρά τραυματισμένος, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο άνδρας κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ