Κοινωνία

Διακίνηση μεταναστών: Εικόνες μετά τις συλλήψεις σε Έβρο και Ροδόπη - Απάνθρωπες συνθήκες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα το πρωί, σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, τρείς αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί (24-06-2022), στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 11 μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος που βλέπετε παρακάτω, επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, σε Επαρχιακή οδό Δικέλων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 3 μετανάστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια το όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε αγροτική έκταση, ενώ μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου επιχείρησε ο δράστης να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Στη τρίτη περίπτωση σήμερα το πρωί, σε Επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 5 μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 22-6-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής. Οι τρείς οδηγοί – διακινητές στερούνται άδεια ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν τρία οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, Φερών και Ιάσμου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ