Κοινωνία

Τράγκας: Ερευνάται για τέσσερα κακουργήματα η χήρα του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που φέρνει το πόρισμα της Αρχής για την Καταπολέμηση Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), αναφορικά με την Μαρία Καρρά, σύζυγο του Γιώργου Τράγκα.

Συγκεκριμένα, η χήρα του εκδότη ερευνάται για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, της εκβίασης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, Θ. Μαντάς, επιβεβαίωσε τα κακουργήματα, ωστόσο υποστηρίζει ότι περιγράφονται αορίστως κάποια αδικήματα, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις.

Οι Αρχές πάντως έχουν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μαρίας Καρρά και τα περιουσιακά της στοιχεία, ενώ έχουν εντοπίσει τουλάχιστον δέκα off shore εταιρείες, συμφερόντων Τράγκα.

 

Δύσκολο το έργο των Αρχών για την περιουσία Τράγκα στο εξωτερικό

Η δέσμευση που έχει γίνει αφορά σε χρήματα και περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Σε χώρες, όμως, που είναι μη συνεργάσιμες, είναι δύσκολο να γίνουν άμεσες ενέργειες.

Σύμφωνα με την Μαρία Καρρά, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ και όχι στα ποσά άνω των 100 εκατ. ευρώ, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι δικηγόροι της δεν έχουν ακόμα το πόρισμα στα χέρια τους, ώστε να δουν με ποιες κατηγορίες συνδέονται οι πράξεις της. Σύμφωνα με το πόρισμα, πάντως, η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, όχι μόνο γνώριζε τις δραστηριότητές του, αλλά συμμετείχε σε αυτές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ