Κοινωνία

Λάρισα: Ανατροπές και καταδίκες πίσω από τον θάνατο εργάτη – Πως αποκαλύφθηκε η αλήθεια

Ένοχοι για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ένας διευθύνων σύμβουλος και δύο τεχνικά στελέχη κλωστοϋφαντουργικής επιχείρησης σε επαρχία του νομού, με αφορμή τον θάνατο 47χρονου εργάτη στις 16 Μαρτίου 2017.

Το Δικαστήριο, απαλλάσσοντας των κατηγοριών τον 4ο κατηγορούμενο (επίσης τεχνικό στέλεχος), έκρινε ενόχους τους άλλους τρεις, αποδεχόμενο τελικά ως αιτία θανάτου του εργάτη την ηλεκτροπληξία εν ώρα εργασίας, σε αντίθεση με την αρχική αιτιολογία, ότι δηλαδή ο θάνατος οφειλόταν σε παθολογικά αίτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτίμηση που ανατράπηκε τρείς μετά, τον Ιούνιο του 2017, με αφορμή και την ιατροδικαστική εξέταση, στην οποία, όπως υπογράμμισε η πολιτική αγωγή, σημειωνόταν, μεταξύ άλλων, ότι «το πτώμα φέρει κακώσεις σώματος» από ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη δίοδό του από το σώμα, ο δε θάνατος «οφείλεται σε ηλεκτροπληξία», ενώ και στην ιστολογική εξέταση σημειωνόταν ότι «παρατηρούνται αλλοιώσει στο μυοκάρδιο, στο δέρμα συμβατές με βάση το ιστορικό, με εκείνες ως από ηλεκτροπληξία».

Κατηγορία που αρνήθηκαν οι κατηγορούμενοι, όπως και η υπεράσπισή τους, σημειώνοντας ότι ο θάνατος του άτυχου εργάτη δεν επήλθε από ηλεκτροπληξία, καθώς στην επιχείρηση τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας θέση που δεν έκανε αποδεκτή το Δικαστήριο και επέβαλε ποινές φυλάκισης.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το Δικαστήριο κήρυξε αθώο απαλλάσσοντας των κατηγοριών τον μηχανικό βάρδιας και έκρινε ωστόσο ενόχους τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισής 2 ετών στα δύο στελέχη και ποινή φυλάκισής 2 ετών και 3 μηνών στον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, ποινή που επιβλήθηκε σε όλουςμε τριετή αναστολή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...