Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κρήτη: Επί ποδός λιμενικό, δύτες και drone για την αναζήτηση 80χρονης τουρίστριας στην Ιεράπετρα

Από αργά το βράδυ της Κυριακής 19 Ιουνίου, αγνοείται και αναζητείται μια 80χρονη τουρίστρια Αυστριακής καταγωγής, η οποία βρίσκονταν για διακοπές σε ξενοδοχείο του Κουτσουναρίου Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας.

«Η 80χρονη είχε μεταβεί για μπάνιο με το σύζυγο της στην μεγάλη παραλία του Αγίου Ιωάννη, κάτω από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν το απόγευμα της Κυριακής. Γύρω στις 3.00 μ.μ. κολυμπούσαν μαζί και όταν εκείνος γύρισε στην ξαπλώστρα του, αφήνοντας τη σύζυγο του που είχε προβλήματα προσανατολισμού λόγω γεροντικής άνοιας, να κολυμπά μόνη της, τον πήρε ο ύπνος κάτω από την ομπρέλα του. Ο σύζυγος της αγνοούμενης ξύπνησε μετά τις 3:30 και διαπίστωσε ότι η σύζυγος του δεν φαινόταν ούτε στη θάλασσα ούτε στην ξαπλώστρα της. Γύρισε αργότερα στο δωμάτιο τους αλλά δεν τη βρήκε ούτε εκεί και κατά τις 6.00 το απόγευμα ο ίδιος δήλωσε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείουτην εξαφάνιση τηςΑπό το ξενοδοχείο δηλώθηκε η εξαφάνισή της στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας στις 8:50 το βράδυ και αμέσως μετά κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές για να ξεκινήσουν την επιχείρηση αναζήτησης μαζί με τους εθελοντές. Στις νυχτερινές έρευνες από τη θάλασσα και από τη στεριά, συμμετείχαν άντρες και γυναίκες του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας με πλωτό σκάφος και με υπηρεσιακά αυτοκίνητα από τις ακτές, ενώ συνέδραμαν στις έρευνες οι εθελοντικές ομάδες διάσωσης του Ε.Ε.Σ. και της ΕΔΙΚ», είπε στο neakriti.gr, ο λιμενάρχης Ιεράπετρας, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Γιάννης Παπαδάκης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Neakriti, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίστηκε από το πρωί της Δευτέρας σε όλη την ακτογραμμή, ανοικτά στη θάλασσα αλλά και στη στεριά.

«Στη θάλασσα, από το πρωί της Δευτέρας συνέχισε να ερευνά το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, το πλωτό ΠΛΣ 148 του λιμεναρχείου Σητείας και τέσσερις δύτες από την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης του κ. Κουλουγουσίδη. Στη στεριά, ερευνούν τα περιπολικά αυτοκίνητα του λιμεναρχείου και οι εθελοντικές ομάδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της ΕΔΙΚ, «σκανάροντας» και από αέρος την περιοχή με drone. Παράλληλα, στις έρευνες, έχει σχεδιαστεί να επιχειρήσει τις απογευματινές ώρες ξανά ομάδα από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του περιφερειακού τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ, που θα επιχειρήσουν και πάλι με πτήση drone, να «χτενίσουν» περιοχές που δεν έχουν ερευνηθεί πολύ καλά. Το πρωί είχαμε και άλλη ερευνητική συνδρομή από αέρος με πτήση κατά μήκος της ακτογραμμής από ένα ελικόπτερο Agusta Bell. Οι έρευνες θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί η 80χρονη να μη βρίσκεται στη θάλασσα αλλά σε κάποιο απίθανο σημείο στη στεριά», πρόσθεσε ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Γιάννης Παπαδάκης.

Στις έρευνες συνδράμουν με όλα τα μέσα οι άντρες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον πρόεδρος του Συλλόγου Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη κ. Νίκο Αθάνατο.

«Από αργά το απόγευμα της Κυριακής ξεκινήσαμε κι εμείς τις έρευνες κυρίως στη στεριά. Έχουμε χτενίσει όλες τις παραλίες του Αγίου Ιωάννη, ανατολικά και δυτικά του σημείου όπου χάθηκε η 80χρονη. Δεν έχουμε βρει τίποτα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις με την ελπίδα ότι θα τη βρούμε ζωντανή», μας είπε ο κ. Νίκος Αθάνατος.

Συνταξιούχος κάτοικος της περιοχής που μένει δίπλα από το σημείο όπου χάθηκε η 80χρονη μας είπε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

«Οι έρευνες έχουνε επικεντρωθεί στη θάλασσα, όπως υπέδειξε ο σύζυγος της αγνοούμενης. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε όμως τίποτα. Η θάλασσα πάντα είναι επικίνδυνη όταν δεν τη σέβεσαι. Αν έχει πνιγεί με το Βόρειο άνεμο που επικρατούσε το απόγευμα της Κυριακής είναι πιθανόν η ηλικιωμένη να έχει παρασυρθεί στην ανοικτή θάλασσα, όπου είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί. Συνεχίζουμε όμως την προσπάθεια και ελπίζουμε να βρεθεί ζωντανή και καλά στην υγεία της», είπε στο neakriti.gr, κ. Γιάννης Χριστάκης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...