Κοινωνία

Ναυάγιο Δήλου: Συνελήφθησαν 6 διακινητές - Άκαρπες οι έρευνες για τους 8 αγνοούμενους

Την ίδια ώρα, από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν έξι εκ των αλλοδαπών που επέβαιναν στο μοιραίο ιστιοφόρο, κατηγορούμενοι για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών, πρόκληση ναυαγίου και για εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταξύ των 108 διασωθέντων είναι 21 παιδιά, 24 γυναίκες και 63 άνδρες. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν χθες στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Υπενθυμίζεται ότι βραδινές ώρες του Σαββάτου, το ΕΚΣΕΔ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για την ύπαρξη ιστιοφόρου με πλήθος επιβαινόντων. Το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο 1,8 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Δήλου, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Άμεσα το ΕΚΣΕΔ/ ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. κινητοποίησε τρία περιπολικά σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέοντα πλοία, ενώ την ίδια ώρα απέπλευσε ρυμουλκό σκάφος από την Μύκονο.

Αρχικά το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, ωστόσο στη συνέχεια, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του γεγονότος πως στο ιστιοφόρο σημειώνονταν εισροή υδάτων, αποφασίσθηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, δυτικά του λιμένα Μυκόνου, για τη μεταφορά των αλλοδαπών με επιβατικές λάντζες.

Τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής οι 108 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Μύκονο.

Κανένας από τους διασωθέντες δεν φορούσε σωσίβιο, ενώ το ιστιοφόρο δεν έφερε κανέναν σωστικό εξοπλισμό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ