Κοινωνία

Πως να δροσιστείτε αν δεν έχετε κλιματισμό στην πόλη

Πίνετε πολύ νερό

Οι άνθρωποι ιδρώνουν πολύ περισσότερο το καλοκαίρι απ' ό,τι το χειμώνα, καθώς αυτός είναι ο τρόπος του σώματος να προσπαθεί να δροσιστεί κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού. Για τη διαδικασία αυτή απαιτούνται υγρά, οπότε θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του σώματος.

Κάντε ένα δροσερό ντους

Επιλέξτε δροσερό νερό (35-37 °C) όταν κάνετε ντους ή μπάνιο. Μπορείτε να κάνετε τη θεραπεία πιο ευχάριστη χρησιμοποιώντας σαπούνι μέντας. Αν θέλετε να κάνετε σπα απευθείας στο σπίτι, δοκιμάστε αυτές τις οδηγίες.

Κλείστε περσίδες και κουρτίνες

Εάν τα παράθυρά σας βλέπουν προς την ηλιόλουστη πλευρά, είναι καλύτερο να κλείσετε τις κουρτίνες ή τις περσίδες, ώστε οι ακτίνες να μην μπορούν να θερμάνουν το δωμάτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιήστε κλινοσκεπάσματα και βαμβακερά ρούχα

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της ζέστης. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, προμηθευτείτε κλινοσκεπάσματα από βαμβάκι, το οποίο είναι ένα από τα πιο αναπνέοντα υλικά - θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη δροσιά σας. Προτιμήστε επίσης φαρδιά, ανοιχτόχρωμα ρούχα από ελαφριά υφάσματα.

Κρεμάστε βρεγμένα σεντόνια μπροστά από ένα ανοιχτό παράθυρο

Για να δροσιστείτε, ανοίξτε τα παράθυρα στη λιγότερο ηλιόλουστη πλευρά του διαμερίσματος και κρεμάστε μπροστά τους βρεγμένα σεντόνια. Με αυτόν τον τρόπο, ο αέρας που εισέρχεται στο σπίτι σας θα είναι πιο δροσερός.

Βάλτε ένα μπολ με πάγο μπροστά από τον ανεμιστήρα σας

Εάν το σπίτι σας είναι ζεστό, ένας ανεμιστήρας θα διαχέει τον ζεστό αέρα σε όλο το δωμάτιο. Για να ψύξετε το διαμέρισμα, απλά τοποθετήστε ένα επίπεδο πιάτο με παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...