Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα της χώρας - Έσβησε η φωτιά στην Ναύπακτο

Νεώτερη ενημέρωση

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, καθώς  η φωτιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό όπου καίγονται πεύκα, ενώ στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά έγινε θεατή και από την περιοχή της Ερέτριας. Μεταξύ άλλων, στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 21 οχήματα 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. 

 
Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στη Ναύπακτο περιορίστηκε. Στη μάχη κατά της πυρκαγιάς Γαυρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας   επιχείρησαν το Bell 214 μαζί με 2 AirTractors, 2 Μονάδες πεζοπόρων ΕΜΟΔΕ και 45 Πυροσβέστες κ 10 οχήματα.

 

Προηγούμενη ενημέρωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στα χωριά Γάια και Κρεμαστός του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην κεντρική Εύβοια, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν αυτή την στιγμή 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, 1ο οχήματα και 24 πυροσβέστες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

  

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου, Κώστας Δημάς, η πυρκαγιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στον Κρεμαστό και καίει πεύκα.

Στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Ακόμη, στην κατάσβεση επιχειρούν υδροφόρες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

 
Δείτε το βίντεο από τη Γαβρολίμνη
 

Ακολουθούν οι χάρτες με την επικινδυνότητα πυρκαγιάς για σήμερα και αύριο

 

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Κυριακή 19/6

Αττική & Κύθηρα, κεντρική & νότια Εύβοια, Αργολίδα

Περιοχές σε Βοιωτία, Κόρινθο, Λακωνία

Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου & νησιά Δωδεκανήσων

Αρχικό κείμενο

Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Σκόπελο, πριν από λίγο η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην περιοχή Χάνια Γαβρολίμνης Ναυπακτίας.

Συγκεκριμένα μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στον Κρεμαστό Εύβοιας του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή και οι άνεμοι είναι ισχυροί αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή, όπως αναφέρει το evima.gr.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα. Οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί η συνδρομή ενός αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται ότι πως σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Νότια Εύβοια.

Φωτιά και στη Ναυπακτία

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και στη Ναυπακτία σε δασική έκταση κοντά στην περιοχής Χάνια Γαβρολίμνης.

Συγκεκριμένα, οι πύρινες γλώσσες κινητοποίησαν 45 άνδρες της πυροσβεστικής με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ομάδες της ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ