Κοινωνία

Πέραμα: Η δολοφονική επίθεση της ΧΑ σε Αιγύπτιους αλιεργάτες το 2012

Με αφορμή την έναρξη της δίκης μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» σε β’ βαθμό στο Εφετείο, η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας, «Αφύλαχτη Διάβαση», παρουσίασε ένα αποκαλυπτικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων αλιεργατών στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012.

Βασικός αφηγητής στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ ήταν ο Αμπουτζίντ Εμπάρακ, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις Αιγύπτιους αλιεργάτες απασχολούνταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου και διέμεναν σε μονοκατοικία στο Ικόνιο Περάματος, μία περιοχή που γειτνιάζει με το Κερατσίνι. Λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012, οι Αιγύπτιοι ψαράδες δέχτηκαν δολοφονική επίθεση σύμφωνα με την ΕΡΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, είκοσι άτομα -δέκα σύμφωνα με την τότε επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- σε 10 μηχανάκια, αφού έσπασαν τα παράθυρα της οικίας πέταξαν καπνογόνα και φωνάζοντας και βρίζοντας, κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα, επιτέθηκαν στους τέσσερις ψαράδες που βρήκαν μέσα στο σπίτι. Από τους τέσσερις ψαράδες, ο Αμπουτζίντ Εμπάρακ θα τραυματιστεί βαρύτατα αλλά θα καταφέρει να επιβιώσει και να περιγράψει αργότερα τη δολοφονική επίθεση.

Στον ραδιοθάλαμο της Φωνής της Ελλάδας συναντήθηκαν, το μεσημέρι της Πέμπτης (16/6), 13.00-14.00, ο ίδιος ο Αμπουτζίντ Εμπάρακ, ο πρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας, Ναϊμ Ελγαντούρ, και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή». Παρουσιάστηκαν τα βασικά στοιχεία της δικογραφίας όπως αυτά παρατίθενται στο από 19/02/2014 πόρισμα των εφετών ανακριτριών για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και τα κυριότερα σημεία της δίκης σε πρώτο βαθμό των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ακούστηκαν τραγούδια που παραχώρησε αποκλειστικά για το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ ο Αλέξης Καλοφωλιάς (Alex K), αλλά και ένα τραγούδι που έγραψε ο Βασίλης Μανέλας και ο Γιώργος Καζαντζής για τον Λουκμάν Σαχζάτ, ένα άλλο θύμα της δράσης της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...