Κοινωνία

Η ώρα της απολογίας για τον προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης αθλήτριας

Για βαριά αδικήματα σεξουαλικής βίας σε βάρος της, πριν δέκα χρόνια ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας, απολογείται σήμερα ο προπονητής της 39 ετών  στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος  για βιασμό ενόσω ήταν ανήλικη, θα δώσει τις δικές του ερμηνείες για όσα κατήγγειλε  η 21χρόνων σήμερα Αμαλία, ενθαρρυμένη από την χρυσή Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου πήγε στις αρχές και μίλησε για όσα ισχυρίζεται ότι υπέστη από τα 11 έως τα 14 της χρόνια από τον άνθρωπο που την προπονούσε στο αγαπημένο της άθλημα.

Η δίκη ξεκίνησε εξ αναβολής τον περασμένο Απρίλιο. Από σήμερα μπαίνει στην τελική της ευθεία για την ετυμηγορία των δικαστών, μετά από πολλές συνεδριάσεις και την εξέταση πολλών μαρτύρων, κατοίκων της πόλης που κατοικεί η αθλήτρια και η οικογένεια της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι ο “δεσμός” που , όπως αναφέρει, είχε με την Αμαλία είχε την αποδοχή, αν όχι την έγκριση, των γονιών της αθλήτριας και ειδικά της μητέρας της. Αρνείται την κατηγορία του βιασμού αν και αποδέχεται πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με την αθλήτριά του από όταν συμπλήρωσε το 13ο έτος της.

Στην διαδικασία που προηγήθηκε με την εξέταση μαρτύρων, το δικαστήριο ήρθε αντιμέτωπο με καταθέσεις που φαίνεται να είχαν συγκεκριμένες παραδοχές. Η τοπική κοινωνία φαίνεται να πίστευε πως η ανήλικη και ο σχεδόν είκοσι χρόνια μεγαλύτερος της προπονητής “είχαν σχέση” και πως η οικογένεια δεν ήταν καθόλου αρνητική σε γάμο της ανήλικης με τον κατηγορούμενο.

Η μητέρα και ο πατέρας της Αμαλίας στις καταθέσεις τους, αρνήθηκαν κάθε τέτοια εκδοχή αναφερόμενοι σε μία ζεστή φιλική σχέση που διατηρούσαν με τον 39χρονο τον οποίο εμπιστεύονταν. Κατέθεσαν επίσης πως πληροφορήθηκαν όσα συνέβαιναν, ενώ οι ίδιοι δέχονταν ως συνδαιτυμόνα τους τον κατηγορούμενο, από μήνυμα που τους έστειλε η κόρη τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ