Κοινωνία

Η Αλβανία και Ελλάδα ανανεώνουν τη συμφωνία Εκτάκτων Αναγκών

Η Αλβανία και η Ελλάδα συμφώνησαν να ανανεώσουν συμφωνία για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των εκτάκτων αναγκών, τη στιγμή που και οι δύο χώρες αρχίζουν να αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως οι πυρκαγιές.

Μετά τη διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ο Υπουργός Άμυνας, Νίκο Πελέσι έγινε δεκτός και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτικής Άμυνας και Κλιματικών Εκτάκτων Καταστάσεων. 

Ο υπουργός Πελέσι ευχαρίστησε τη γειτονική χώρα για τη στήριξη που δόθηκε στην περίπτωση του τραγικού σεισμού του 2019, κατά την πανδημία του COVID-19 και για τη βοήθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας, όχι μόνο το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και για τη βοήθεια που παρέχεται μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στην πυρόσβεση της πυρκαγιάς στο νησί Σαζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ο Πελέσι περιέγραψε τις προθέσεις του Υπουργείου Άμυνας για αύξηση της ικανότητας στον τομέα των εκτάκτων αναγκών και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συμβολή της Ελλάδας σε αυτό.

«Η Αλβανία και η Ελλάδα θα ανανεώσουν τη συμφωνία στον τομέα των έκτακτων αναγκών, ενώ η χώρα μας είναι αποφασισμένη να αυξήσει και να εκσυγχρονίσει τις ικανότητες αντίδρασης για την κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας», γράφει ο Πελέσι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ