Κοινωνία

Μητρόπολη απαγόρευσε σε παιδιά να παίζουν μπάλα στο προαύλιο για να μην ενοχλούνται οι καταστηματάρχες

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου περί απαγορεύσεως του ποδοσφαίρου στη πλατεία της Εκκλησίας.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση: «Προς διευκρίνιση της από 02-06-2022 προηγούμενης ανακοίνωσης του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου ως έχων έννομο συμφέρον επί της πλατείας Πατρ. Αθηναγόρα, επισημαίνεται πως το περιεχόμενο της προγενέστερης ανακοίνωσης περί απαγορεύσεως του ποδοσφαίρου στη πλατεία της Εκκλησίας προέκυψε κατόπιν έντονων παραπόνων και χρόνιων και αλλεπάλληλων διαμαρτυριών: τόσο των ιδιοκτητών των παρακείμενων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος οι οποίοι παρεμποδίζονται καθημερινά κατά την παροχή των υπηρεσιών τους με τον ενδεδειγμένο γι αυτούς τρόπο όσο και των θαμώνων αυτών (τουριστών και ημεδαπών) αλλά και των πιστών του Ιερού Ναού οι οποίοι ανησυχούν για τη σωματική τους ακεραιότητα αφού αμέτρητες φορές έχουν γίνει άθελά τους στόχος από αδέσποτες μπάλες, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες όπου η κίνηση στην πλατεία είναι αυξημένη σημαντικά.
Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε θερμά τους επιβλέποντες τα ανήλικα τέκνα τα οποία δραστηριοποιούνται στην πλατεία όπως σεβαστούν τα δικαιώματα και των λοιπών πολιτών και θαμώνων της πλατείας Πατρ. Αθηναγόρα, ώστε αυτή τελικά να ανήκει και εν τοις πράγμασι σε όλους».

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, με την παρούσα ανακοίνωσή του καθιστά σαφές ότι ζήτησε τον περιορισμό του ποδοσφαίρου και όχι των παιδιών.

«Η Εκκλησία παραμένει πάντα ανοιχτή για όλους ανεξαιρέτως και ειδικά για τα παιδιά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές