Κοινωνία

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν άγρια άστεγο γιατί τον πέρασαν για αστυνομικό

ο Vradini.gr φέρνει στο φως αποκλειστικά στοιχεία από την επίθεση που σημειώθηκε στις 07:00, ημέρα Σάββατο της 21ης Μαΐου 2022.Οπως κατέθεσε ο 42χρονος Κ.Ν, ενώ περπατούσε στο προαύλιο χώρο του Τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών, τον πλησίασε ένας νεαρός και τον ρώτησα αν είναι αστυνομικός της ασφάλειας.

Ο άστεγος του απάντησε αρνητικά, και τότε ο άγνωστος του είπε να περιμένει λίγο και θα επιστρέψει. Μετά από λίγα λεπτά εμφανίστηκαν μπροστά του δέκα άτομα με κουκούλες και μάσκες, που άρχισαν να του λένε ότι είναι αστυνομικός και να τον βρίζουν.

Το θύμα επέμενε πως είναι άστεγος, ότι δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια, και τους ζητούσε να τον αφήσουν να φύγει. Οι νεαροί δεν τον πίστεψαν, άρχισαν να τον χτυπούν, μάλιστα τον έπιασαν από το σακίδιο πλάτης και τον έσερναν στο έδαφος. Ο 42χρονος πάλεψε μαζί τους και προσπάθησε να αποτρέψει την αρπαγή του σακιδίου, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι δράστες το έκλεψαν, ενώ ο άστεγος πάνω στη συμπλοκή κατάφερε να συγκρατήσει το μπουφάν ενός νεαρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κουκουλοφόροι επιβιβάστηκαν σε μηχανές και εξαφανίστηκαν. Το θύμα με εκδορές στα χέρια, τα πόδια του και την πλάτη του, επισκέφθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Ζωγράφου. Όπως είπε στους αξιωματικούς, στο σακίδιό του είχε όλα του τα υπάρχοντα, λίγα ρούχα, ελάχιστα χρήματα, την ταυτότητα του και έναν φορητό υπολογιστή. Στους ανακριτικούς υπαλλήλους παρέδωσε και το μπουφάν που απέσπασε από τον νεαρό, που όπως τον περιέγραψε ήταν ξανθός, 22 περίπου ετών και αρκετά ψηλός. Το κλεμμένο μπουφάν μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας, ώστε να βρεθεί γενετικό υλικό του νεαρού που το φορούσε, και αν έχει απασχολήσει τις αρχές, να ταυτοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ