Κοινωνία

Πατούλης: Πάνω από 3 εκ. ευρώ για νέους δρόμους και ασφαλτοστρώσεις στο Μενίδι

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρέστη στην υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Αχαρνών, Σπ. Βρεττού και του ανάδοχου εργολάβου, διαδικασία η οποία σηματοδοτεί την άμεση εκκίνηση των έργων για την οδική αναβάθμιση με τη βελτίωση και συμπλήρωση του εσωτερικού οδικού δικτύου σε περιοχές του Δήμου Αχαρνών.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Αθ. Αυγερινός και η Περιφερειακή Σύμβουλος Ε. Κοσμίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος στους χωματόδρομους 

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής με προϋπολογισμό που ανέρχεται στο ποσό των 3.170.000,00 ευρώ, περιλαμβάνεται
στην προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Αχαρνών και αφορά την κατασκευή δρόμων των Πολεοδομικών Ενοτήτων Αγ. Παρασκευής, Πανοράματος και Μπόσκιζας του Δήμου Αχαρνών.

Πρόκειται για περιοχές στις οποίες πολλοί δρόμοι παραμένουν χωματόδρομοι, ενώ άλλοι είναι διανοιγμένοι με κράσπεδα και άλλοι διανοιγμένοι χωρίς κράσπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, η κατασκευή των δρόμων περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής βάσης και υπόβασης, κρασπεδορείθρων όπου απαιτούνται, καθώς και εργασίες
ασφαλτόστρωσης.

Επίσης, περιλαμβάνονται διανοίξεις (καθαίρεση και ανακατασκευή μανδρών) και πλακόστρωση πεζοδρομίων. Το συνολικό μήκος του οδικού δικτύου στο οποίο θα γίνουν οι παρεμβάσεις αγγίζει τα 9.3 χλμ.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε, ότι για την Περιφέρεια, η δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου, είναι ένας εκ των στρατηγικών της στόχων, ενώ αναφερόμενος σε περιοχές που έχουν πληγεί κατά το παρελθόν από καιρικά φαινόμενα, επισήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο η φροντίδα να αποκατασταθούν πλήρως οι φθορές που έχουν υποστεί οι υποδομές του οδικού δικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πατούλης: Καλύτερη καθημερινότητα στις πόλεις, με ασφάλεια και ευημερία

Επιπλέον, ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Σήμερα σ.σ. (04.06.2022), με την υπογραφή του Δημάρχου Σπ. Βρέττου και ενός έμπειρου αναδόχου, εκκινεί η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, το οποίο αφορά ένα βασικό αγαθό: Την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των κατοίκων στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Παράλληλα, όμως επιβεβαιώνουμε ότι Περιφέρεια και Δήμοι με συνεννόηση και προγραμματισμό μπορούν να πετύχουν πολλά.

Από την πλευρά μου, διατυπώνω για ακόμη μια φορά τον σαφή προσανατολισμό μου στην υλοποίηση έργων ουσίας και διαβεβαιώνω τη διαρκή προσπάθεια έμπρακτης στήριξης των Δήμων της Αττικής μας με κάθε δυνατότητα από τα εργαλεία χρηματοδότησης, προκειμένου να επιτύχουμε αυτό που επιθυμούμε όλοι: Μία καλύτερη καθημερινότητα στις πόλεις, με ασφάλεια και ευημερία».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπ. Βρεττός τόνισε: «Υπογράψαμε παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη με τον ανάδοχο εργολάβο τη σύμβαση για την κατασκευή δρόμων στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, του Πανοράματος και της Μπόσκιζας, προϋπολογισμού άνω των 3 εκ. ευρώ.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη μας, το οποίο επιβεβαιώνει τη θέλησή μας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και νέο οδικό δίκτυο. Ευχαριστώ τον κ. Πατούλη, ο οποίος αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του στον Δήμο μας, και ελπίζω σύντομα να ξανασυναντηθούμε για να προχωρήσουν και άλλα έργα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...