Κοινωνία

Πεταλιοί Ευβοίας: Το νησί που σκέφτεται να αγοράσει ο Μπιλ Γκέιτς έναντι...26 εκατ. ευρώ (βίντεο)

Στην Ελλάδα βρίσκεται από την Παρασκευή ο Μπιλ Γκέιτς και η παρουσία του έχει τροφοδοτήσει πολλά σενάρια σχετικά με επενδύσεις που θέλει να κάνει στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το thetoc.gr, ο Μπιλ Γκέιτς, μετά τη διαμονή του στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία", έχει στο πρόγραμμά του να επισκεφθεί μερικά από τα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο ιδρυτής της Microsoft ενδιαφέρεται να αγοράσει έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ, τους Πεταλιούς Ευβοίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος.

Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι Πεταλιοί την εποχή της τουρκοκρατίας ανήκαν στον Ομέρ πασά της Καρύστου και φιλοξενούσαν το χαρέμι του. Τα νησάκια μαγεύουν με την πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες που δε θυμίζουν σε τίποτα τις άλλες παραλίες της περιοχής του νότιου Ευβοϊκού. 

Το βίντεο της ομάδας Haanity πάνω από τους Πεταλιούς:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ