Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σαντορίνη: Υπέκλεψαν κωδικούς από το κινητό του – Το κύκλωμα που «χτυπά» ξενοδόχους (βίντεο)

Τις οικονομίες μιας ζωής έχασε ο Βαγγέλης Λιγνός, επιχειρηματίας στη Σαντορίνη, όταν ένα ζευγάρι του τηλεφώνησε για να κάνει μια κράτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και προσφέρθηκαν να προπληρώσουν το δωμάτιο.

«Μου ζήτησε αριθμό λογαριασμού. Προσπαθούσε να με καθυστερήσει», είπε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

Όση ώρα ο ξενοδόχος μιλούσε στο τηλέφωνο με την υποτιθέμενη πελάτισσα, εκείνη κατάφερε να του υποκλέψει τους κωδικούς της τράπεζας και πάρα το γεγονός ότι μπλόκαρε τον λογαριασμό του, οι απατεώνες του έκλεψαν πάνω από 15.000 ευρώ.

Με το ίδιο κόλπο, προσπάθησαν να εξαπατήσουν και δεύτερο ξενοδόχο, αλλά εκείνος τους κατάλαβε γιατί η γυναίκα προσπάθησε να αλλοίωση τη φωνή της.

«Με πήρε μια γυναίκα, εγώ κατάλαβα ότι η φωνή ήταν αλλοιωμένη και μου έλεγε ότι θα έρθουν η ανιψιά της, να πληρώσει εκείνη το δωμάτιο, δίνω το iban, το όνομά μου. Μου λέει θα σας έρθει ένα μήνυμα στο κινητό, το οποίο θα το πατήσετε, θα ακολουθήσετε τον σύνδεσμο και θα βάλατε τους κωδικούς της τράπεζας για να λάβατε την προκαταβολή των δύο ημέρων. Λέω κοίταξε να δεις, εγώ είμαι online, βάλε τα χρήματα και θα τα δω απευθείας μέσα στον λογαριασμό μου. Μου το έκλεισε επι τόπου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μου χάκαραν το τηλέφωνο»

Σύμφωνα με τον ξενοδόχο, οι απατεώνες υπέκλεψαν τους κωδικούς από το κινητό του, χωρίς εκείνος να ανοίξει το μήνυμα που του έστειλαν και χωρίς να πατήσει τον σύνδεσμο.

Αν και ο ξενοδόχος πήγε στην αστυνομία δίνοντας τα στοιχεία που του έδωσαν οι δράστες, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που τον κάλεσαν, δεν κατάφερε να τους εντοπίσει.

Ακόμα και από την τράπεζα αν και τα χρήματα πήγαν σε συγκεκριμένο λογαριασμό ιδιώτη στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να του επιστραφούν τα χρήματα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ