Κύπρος

Kύπριοι θύματα διαδικτυακής απάτης στο Instagram - Τους χάκαραν τα προφίλ

Μάλιστα, αρκετοί Kύπριοι χρήστες του Instagram ήδη έπεσαν θύμα αυτή της απάτης και πλέον ψάχνουν τρόπους να ανακτήσουν τους λογαριασμούς τους, οι οποίοι έχουν χακαριστεί.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε στη Cyprus Times πολίτης που έπεσε θύμα αυτής της απάτης, επιτήδειος φαίνεται να απέκτησε πρόσβαση μέσω χακαρίσματος σε λογαριασμό προσώπου που ο ίδιος γνώριζε. Τότε αυτός ο λογαριασμός του έστειλε μήνυμα θέτοντας του μια απλή σπαζοκεφαλιά, όπως φαίνεται στο πιο κάτω εικόνα, σημειώνοντας πως αν την βρει θα κερδίσει το αναγραφόμενο χρηματικό ποσό.

Όταν του έδωσε τη σωστή απάντηση, τότε ο εν λόγω λογαριασμός του ανέφερε πως κέρδισε αυτό το ποσό και του έδωσε επιλογές για το πώς θέλει να λάβει το «βραβείο» του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν ο πολίτης άρχισε να αναφέρει πως δεν εμπιστεύεται την όλη διαδικασία τότε ο λογαριασμός αυτός έστειλε link στον κύπριο πολίτη, με τον ισχυρισμό ότι με αυτόν τον τρόπο θα προχωρούσε η διαδικασία, και μόλις πάτησε στο σύνδεσμο τότε το προφίλ του χακαρίστηκε.

Στη συνέχεια ο επιτήδειος απέκτησε πρόσβαση στο προφίλ του θύματος και άρχισε να στέλνει προσωπικά μήνυμα σε φίλους του με σκοπό να τους ξεγελάσει και να τους αποσπάσει τα τραπεζικά τους στοιχεία, με την πρόφαση ότι θα βγάλουν πολλά λεφτά μέσω των bitcoin, όπως έβγαλε δήθεν ο ίδιος.

Σημειώνεται δε, πως ο τρόπος που κινούνται οι επιτήδειοι είναι ευέλικτος και την κάθε περίπτωση τη χειρίζονται διαφορετικά με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους χρήστες, ζητώντας τους τα τραπεζικά τους στοιχεία ή προσπαθώντας να χακάρουν το προφίλ τους μέσω του συνδέσμου που αποστέλλουν το προφίλ των χρηστών για να ξεγελάσουν τους φίλους τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ