Κοινωνία

Δίκη Λιγνάδη: «Μου είχε παραδεχθεί σχέσεις με ανήλικα» λέει πρώην σχέση του σκηνοθέτη

Η μάρτυρας, η οποία κρίνεται κομβικής σημασίας και είχε καταθέσει ήδη στο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας, υποστήριξε πως είχε δει τον κατηγορούμενο με ανήλικα αγόρια και νεαρούς και πως ο ίδιος της είχε παραδεχθεί ο ίδιος ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν τον έχει δει με τους τέσσερις καταγγέλλοντες, ούτε τους γνωρίζει.

Η γυναίκα γνώρισε τον σκηνοθέτη το 2000 και μέχρι το 2004 είχαν φιλικές σχέσεις, αλλά από εκείνο το σημείο κι έπειτα η σχέση τους εξελίχθηκε σε ερωτική. «Μετά την πρώτη επαφή έγινε απότομος. Εγώ ήμουν πολύ ερωτευμένη. Προς το καλοκαίρι γύρισε πάλι και ήθελε να βρεθούμε. Το 2004 ήρθε στη Πάρο με ένα αγόρι, ήμουν εκεί με την οικογένειά μου, υπήρξε διένεξη. Πέρασε ένας χρόνος, ξαναήρθαμε σε επαφή.

Πιεζόμουν από τη συμπεριφορά του, ήταν χειριστικός.Το 2008 αποφάσισα να φύγω από την Αθήνα, γιατί πιεζόμουν. Είχα εγκλωβιστεί σε αυτήν την κατάσταση. Έτσι πήγα εκεί μέχρι το 2012. Εκεί διαγνώστηκα με περιτονίτιδα, γύρισα στην Αθήνα. Το 2013 έκανα ξανά μια επαφή με τον Λιγνάδη μου είπε να χωρίσω από τον σύντροφό μου. Μετά σταματήσαμε να μιλάμε μέχρι το 2016 μου ξαναζήτησε επαφή, όμως του είπα ότι ακούγονται άσχημα πράγματα για σένα ότι συναναστρέφεσαι με νεαρά αγόρια» ανέφερε.

Πρόεδρος: Πώς τα ξέρατε;

Μάρτυρας: Είχαν πέσει στην αντίληψή μου ότι οι σχέσεις με νεαρούς…δεν ήταν δασκάλου-μαθητή και το 2016 ακούγοντας και διάφορες φήμες.

 

Πρόεδρος: Τις πιστέψατε;

Μάρτυρας: Ναι, μου τις επιβεβαίωσε και τότε του είπα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Στην Πάρο τον είχα δει με ένα αγόρι. Μου είχε κάνει εντύπωση η μεγάλη διαφορά ηλικίας. Ήταν 16, αλλά προσπάθησε να μου το κρύψει, είπε πως ήταν 19.Το ίδιο αγόρι το 2005 ήταν στο σπίτι του κατηγορούμενου. Μου έλεγε ο κατηγορούμενος ότι τον ερωτεύονταν συνέχεια αγόρια και κορίτσια. Το 2016 στο τηλέφωνο που τον ρώτησα μου είπε ότι όντως ισχύουν και ποιο είναι το πρόβλημά μου.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως ο Λιγνάδης ήταν βίαιος μαζί της και την είχε χτυπήσει, ενώ αποκάλυψε πως μόλις άκουσε τη συνέντευξη του Βασίλη Κυπαρισσόπολου κατάλαβε ποιός είναι και του έστειλε ένα μήνυμα. Εκείνος της απάντησε να πει όσα ξέρει στον εισαγγελέα.

Πρόεδρος: Τι είδατε και ταυτιστήκατε;

Μάρτυρας: Ο ίδιος λόγος, «θέλω να είσαι δίπλα μου, μου αρέσει που είσαι μικρή, να ασχοληθώ με το θέατρο». Κυρίως ότι «δεν θέλω μα σε πλησιάζει κανένας άλλος ούτε να σε αγγίζει».

Πρόεδρος: Κάτι πιο συγκεκριμένο;

Μάρτυρας: Ότι «δεν θέλω να σε πλησιάζει κανένας άλλος εκτός από μένα».

Σχετικά με το αγόρι που είχε δει στην Πάρο με τον Λιγνάδη, η μάρτυρας περιέγραψε πως: «Μου είχε πει ότι το αγόρι ήταν 19 και όχι 16, μου το είπε το ίδιο το παιδί. Λεγόταν Κωνσταντίνος. Είχε έρθει μάλλον το 2005 στο σπίτι του κατηγορούμενου και ήθελε να αυτοκτονήσει και έλεγε ότι έχει πάρει χάπια. Ρώτησα αν θέλει βοήθεια. Κατάλαβα ότι δεν τα πήγαινε καλά με τους γονείς του».

Μάρτυρας: Επειδή εγώ δεχόμουν πιεστική συμπεριφορά από τον κατηγορούμενο συμπέρανα ότι κάτι άλλο συμβαίνει με τον κατηγορούμενο.

Πολ.αγωγή: Εκτός από λεκτική βία;

Μάρτυρας: Και σωματική δύο φορές. Την πρώτη φορά με χτύπησε χωρίς λόγο. Έκανα πρόβα έναν μονόλογο, με κλώτσησε και άρχισε να με ταρακουνά.

Πολ.Αγωγή: Το λέτε για πρώτη φορά. Λέτε ότι το 2013 κάτι συνέβη.

Μάρτυρας: Είχα σεξουαλική επαφή που δεν την ήθελα, αλλά σταμάτησε. Δεν μιλώ για σεξουαλική κακοποίηση.

«Είχα μιλήσει στην αστυνομια»

Για καταγγελία στην αστυνομία έκανε λόγο η μάρτυρας, που είπε στο δικαστήριο ότι το 2017 είχε μιλήσει σε αξιωματικό της αστυνομίας για τις συμπεριφορές του κατηγορούμενου, χωρίς όμως να γίνει κάτι.

Πολ.Αγωγή: Γιατί πήγατε να καταθέσετε;

Μάρτυρας: Ήθελα απλώς να σταματήσουν όλα αυτά. Ήθελα όταν ο ίδιος μου είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει σχέσεις με ανήλικα το θεώρησα μη ηθικό, ότι καταστρέφει ψυχές. Είχα μιλήσει νωρίτερα σε ψυχολόγο της αστυνομίας το 2017 για την πιεστική συμπεριφορά και πως ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει σχέσεις με ανήλικα αγόρια. Αναφέρθηκα στο όνομα του κατηγορούμενου. Μου είπε ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα σε ό,τι με αφορά και ότι δεν υπάρχει μήνυση σε βάρος του κατηγορούμενου για τα υπόλοιπα.

Η μάρτυρας μίλησε και για ένα περιστατικό με ένα άλλο ανήλικο αγόρι στο σπίτι του σκηνοθέτη. «Ήταν ένα αγόρι στο σπίτι, καθόταν στον καναπέ, αδύνατος, μικροκαμωμένος με ξανθά μαλλιά.Ήμασταν με τον κατηγορούμενο στο υπνοδωμάτιο και είχαμε ξεκινήσει επαφή και τότε μου είπε ότι ήθελε να φωνάξει και το αγόρι στο δωμάτιο, ότι ήταν ένας μαθητής του. Του είπα ότι δεν θέλω και τότε μου είπε να φύγω και έφυγα. Μόνη μου είχα διαπιστώσει ότι ήταν αμφισεξουαλικός. Άλλες στιγμές ένιωθα πολύ ερωτευμένη».

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του φίλου του τέταρτου καταγγέλλοντα, που υποστηρίζει πως ήταν παρών στον βιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλ.Κούγιας: Έχετε κάποιο αντικειμενικό στοιχείο εκτός από τη μαρτυρία του Μ. του Σ. και του Π. (τέταρτος καταγγέλλων)ότι ήσασταν παρών;

Μάρτυρας: Το γεγονός έγινε. Ήμουν μπροστά, δεν χρειαζόταν να διαβάσω ή να μάθω κάτι.

Αλ.Κούγιας: Ο μάρτυρας δεν έχει αναφέρει πουθενά το όνομά σας, παρά μόνο ότι ήταν παρών ένας φίλος. Έψαχναν να βρουν το φίλο!

Πρόεδρος: Έχετε κάποια στοιχεία ότι ήσασταν εκεί;

Μάρτυρας: Την επόμενη μέρα έστειλα μια φωτογραφία στον Π. για να τον κάνω να μιλήσουμε.

Αλ.Κούγιας: Ο Μ. και ο Σ. δεν αναφέρουν πουθενά ότι ήσασταν εκεί, πώς το εξηγείτε;

Μάρτυρας: Δεν έχω διαβάσει τις καταθέσεις τους. Δεν γνωρίζω γιατί δεν το ανέφεραν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...