Κοινωνία

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Καταθέτει σήμερα ο πατέρας του 39χρονου κατηγορούμενου

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα με την κατάθεση του πατέρα του 39χρονου κατηγορούμενου κι άλλους μάρτυρες. 

«Ήταν λογοδοσμένος με την αθλήτρια»

Ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσε η μητέρα του κατηγορούμενου, υποστηρίζοντας πως ο γιος της όταν λογοδοσμένος με την αθλήτρια η οποία όταν φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά ήταν 12 ετών.

Η αθλήτρια έχει υποστηρίξει ότι ο πρώην προπονητής της παρενοχλούσε αρχικά λεκτικά από την ηλικία των 9 ετών, λέγοντάς της «τι ωραίο μωρό είσαι εσύ» και «τι ωραίο σώμα έχεις». Στη συνέχεια, η αθλήτρια έχει υποστήριξε ότι η λεκτική παρενόχληση, εξελίχθηκε σε σωματική κακοποίηση και έχει κάνει λόγο για βιασμό με όλο το νόημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελικά, εξομολογήθηκε τι συνέβη στους γονείς στην ηλικία των 14 ετών.

«Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεξα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η αθλήτρια.

Από την πλευρά του, ο πρώην προπονητής αρνείται την πράξη του βιασμού που του αποδίδεται και παραδέχεται μόνο τις κατηγορίες για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. 

Η μητέρα του στην κατάθεση της υποστήριξε: «Την Πρωτοχρονιά του 2013, ο γιος μου είπε ότι οι σχέσεις του με συνομήλικες ήταν αποτυχημένες, ότι οι γυναίκες είναι πολύ ελεύθερες τώρα, ενώ με την Αμαλία, όταν γίνει 16 χρονών, θα μπορούμε να κάνουμε οικογένεια, ταιριάζουμε και είμαστε στον ίδιο χώρο. Δεν μου άρεσε που ήταν ανήλικη, αλλά αφού ήθελαν τα παιδιά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ