Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

ΑΠΘ: 200 φοιτητές παγιδεύτηκαν στη βιβλιοθήκη λόγω επεισοδίων και χημικών – Τρεις συλλήψεις (βίντεο)

Μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά της αστυνομικής παρουσίας και για τον τραυματισμό φοιτητή στο ΑΠΘ σήμερα το μεσημέρι, κουκουλοφόροι και αστυνομικοί των ΜΑΤ μπήκαν στο campus του ΑΠΘ, όπου και ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδίων σύμφωνα με την voria.gr.

Oι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες και απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων. Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν μπροστά στη Γεωπονική σχολή και στο Αστεροσκοπείο και στη συνέχεια έφτασαν μπροστά στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, όπου βρίσκονταν τόσο εντός του κτηρίου όσο και εκτός δεκάδες φοιτητές, οι οποίοι δέχθηκαν δακρυγόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι έγιναν εννέα προσαγωγές, από τις οποίες οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Όπως περιγράφει στη Voria.gr φοιτητής στο ΑΠΘ, οι στιγμές που επικράτησαν ήταν χαοτικές, με περισσότερους από 200 φοιτητές να κλαίνε εξαιτίας των χημικών και να μένουν παγιδευμένοι εντός της Βιβλιοθήκης. Ο φοιτητής επισήμανε στη Voria.gr πως δεν υπήρξε ενημέρωση ώστε να απομακρυνθούν άμεσα από τη Βιβλιοθήκη και να μη βρεθούν στο… μάτι του κυκλώνα.

Δείτε το βίντεο

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα έγινε τόσο αποπνικτική που οι φοιτητές μπήκαν κατευθείαν μέσα στη Βιβλιοθήκη για να γλυτώσουν από τους καπνούς και έκλεισαν τα παράθυρα. Πολλοί από αυτούς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον φύλακα της Βιβλιοθήκης.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες από newsit και grtimes

Λίγο μετά τις 22:00, τουλάχιστον μισή ώρα μετά την εκκίνηση των επεισοδίων, οι κουκουλοφόροι μετακινήθηκαν προς την Καμάρα -όπου ξέσπασε νέος γύρος έντασης-, η ατμόσφαιρα καθάρισε και οι φοιτητές κατάφεραν να αποχωρήσουν. 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ