Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάτρα: Απαντήσεις Μπουζιάνη στην ανακρίτρια - Το πόρισμα για την κεταμίνη (βίντεο)

Ο ιατροδικαστής κλήθηκε για κατάθεση μετά την υποβολή της ιατροδικαστικής έκθεσης στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του ήταν τυπική και μένει μόνο να φανεί αν η δικαστική λειτουργός θα υιοθετήσει την εισήγησή του για εκταφή της σορού του παιδιού.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας αποτελεί η «θανατηφόρα δηλητηρίασης από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη» ενώ τονίζεται ότι «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου».

Ως προς τις βλάβες που προκλήθηκαν στα όργανα του παιδιού, κατά την έκθεση, εμφανίστηκαν στο ήπαρ, στα κολποειδή πυλαία τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα στο Live News που προκάλεσαν αίσθηση, στη μέρα κυριαρχεί η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη στην 18η τακτική ανακρίτρια, οι παρασκηνιακές κινήσεις της 33χρονης κατηγορούμενης, οι νέες πληροφορίες για τις κρίσιμες καταθέσεις που ακολουθούν και τα έγγραφα που ρίχνουν περισσότερο φως, στη δολοφονία της Τζωρτζίνας…

Στο πόρισμα που συνέταξε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης συμπεριέλαβε αυτά τα στοιχεία που ήρθαν από το ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ. Σε αυτά διαβάζουμε πως η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν 6,5 μικρογκράμ ανά ml όταν σε 114 προγενέστερους θανάτους από την ίδια ουσία, ο μέσος όρος ήταν 2,4 μg/ml.

«Η δράση της κεταμίνης εκδηλώνεται άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά από ενδοφλέβια χορήγηση, 1 έως 5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χορήγηση, 5 έως 10 λεπτά ενδορινικά και 15 με 20 λεπτά με λήψη από του στόματος», αναφέρει το πόρισμα του Νικόλαου Ράικου.

Με βάσει αυτά τα στοιχεία, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης εκτίμησε ότι η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ μέσα σε ένα 20λεπτο, όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της. Ο βασικός ισχυρισμός της 33χρονης, για χορήγηση της κεταμίνης αργότερα, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους γιατρούς, καταρρίφθηκε όπως ο ίδιος ο ιατροδικαστής, είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή.

«Εάν η κεταμίνη χορηγηθεί ταχέως ενδοφλεβίως, η ουσία μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή», αναφέρεται στο πόρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Απόστολος Λύτρας που όπως είπε έχει δεχθεί κρούση από την κατηγορούμενη για να επιστρέψει στο πλευρό της, τόνισε στο Live News πως από τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, διαπιστώνει κενά και παραλείψεις που τον βάζουν σε σκέψεις.

Για την ουσία που δεν εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις, ο κύριος Λύτρας τόνισε με νόημα πως η δοσολογία της ήταν ίδια με την ποσότητα της κεταμίνης που σκότωσε την Τζωρτζίνα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τις επόμενες μέρες οι καταθέσεις τόσο της Αγγελικής Τσιόλα όσο και της Χριστίνας Τσάκωνα που είχαν υπογράψει τις
ιατροδικαστικές εκθέσεις μετά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Και οι δύο σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να ακυρώσουν τα αρχικά τους συμπεράσματα. Θα υπερασπιστούν τα ευρήματα που βρήκαν και θα τα συνδυάσουν με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.

Το μεσημέρι ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης πρότεινε και ενώπιον της ανακρίτριας να προχωρήσει το θέμα με την εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί αν είχαν χορηγηθεί στο άτυχο κορίτσι τοξικές ουσίες και προγενέστερα, όταν ξεκινούσε ο Γολγοθάς και η αντίστροφη μέτρηση στη σύντομη ζωή της.

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ