Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

ΕΦΚΑ: Πληρώνονται οι συντάξεις - Τι γίνεται με το ψηφιακό δωμάτιο επικοινωνίας

Πληρώνονται από αύριο 26 Μαϊου οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου στους δικαιούχους, σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα:
Αύριο 26 Μαΐου 2022, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Στις 27 Μαΐου 2022, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Στις 30 Μαΐου 2022 ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Έρχεται το Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας του ΕΦΚΑ και «φέρνει» σύνταξη έως και 6 μήνες νωρίτερα

Εν τω μεταξύ μέσα Ιουνίου ξεκινά η εφαρμογή του Ψηφιακού Δωματίου Επικοινωνίας του ΕΦΚΑ όπου οι συνταξιούχοι με τη χρήση του νέου Ψηφιακού εργαλείου θα μπορέσουν να λάβουν τη σύνταξη τους ως και 6 μήνες νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο e-ΕΦΚΑ αναμένεται να είναι έτοιμος στα μέσα Ιουνίου και θα αφορά τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα ο ασφαλισμένος που θέλει να καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης θα μπαίνει στο efka.gov.gr ή στο gov.gr και με τους κωδικούς taxisnet θα μπαίνει στη σχετική πλατφόρμα " Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας".

Εκεί θα αναρτά όλα τα δικαιολογητικά και θα βλέπει την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησης. Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ θα ζητούν κάποιο χαρτί ο εν αναμονή συνταξιούχος θα ενημερώνεται άμεσα και θα καταθέτει το σχετικό δικαιολογητικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ