Κοινωνία

ΑΠΘ: Ξανάρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης

Συνεχίζονται από σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες για τη μετατροπή ολοκλήρου του χώρου σε βιβλιοθήκη, συμπεριλαμβανομένου και της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», συνεχίζονται εκ νέου μετά από ολιγοήμερη διακοπή, με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκονται εντός του Πανεπιστημίου μέχρι και την ολοκλήρωσή τους.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται σήμερα αφορούν την ολοκλήρωση των πρόδρομων εργασιών και αποκατάστασης των καταστροφών που είχαν προκαλέσει άγνωστοι στον χώρο, όταν στις αρχές Μαΐου είχαν εισβάλλει με βαριοπούλες και διάφορα εργαλεία και τα έκαναν "Γης Μαδιάμ". Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να ξεκινήσει το κυρίως έργο της κατασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξ αποστάσεως σήμερα τα μαθήματα στο Τμήμα Γεωλογίας

Σημειώνεται ότι λόγω των εργασιών δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα δια ζώσης τα μαθήματα στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τμήματος Γεωλογίας, «λόγω της σημερινής συστηματικής παρουσίας της Αστυνομίας στους χώρους της ΣΘΕ, όπου έχουν επανεκινήσει οι εργασίες στο κτίριο Βιολογίας, αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Τμ. Γεωλογίας για σήμερα, Τετάρτη 25/5/2022».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μετάπτωση σε διδασκαλία εξ΄αποστάσεως κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ, σήμερα Τετάρτη 25/5/2021

Αγαπητοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υπ. διδάκτορες, και συνάδελφοι,

σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Τμ. Γεωλογίας ΑΠΘ, και λόγω της σημερινής συστηματικής παρουσίας της Αστυνομίας στους χώρους της ΣΘΕ, όπου έχουν επανεκινήσει οι εργασίες στο κτίριο Βιολογίας, αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Τμ. Γεωλογίας για σήμερα, Τετάρτη 25/5/2022. Με δεδομένο ότι αυτή η ενημέρωση γίνεται πρίν από την έναρξη των μαθημάτων, παρακαλώ όπως το σύνολο των θεωρητικών παραδόσεων, καθώς και για όσα υποχρεωτικά εργαστήρια αυτό είναι εφικτό, διδαχθούνε από απόσταση, λόγω των έκτακτων και εξαιρετικών συνθηκών που επικρατούν στη ΣΘΕ. Οι διδάσκοντες θα αποστείλουν άμεσα συνδέσμους διδασκαλίας μέσα από το σύστημα e-learning, ή όποιο άλλο πρόσφορο μέσο χρησιμοποιούν. Για όσα εργαστήρια δεν είναι εφικτή η εξ΄αποστάσεως διδασκαλία τους, θα πρέπει να αναπληρωθούν στο διάστημα των πρώτων 2 εβδομάδων του Ιουνίου, πρίν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου.

Με δεδομένο ότι οι εργασίες αποκατάστασης πιθανότατα θα διαρκέσουν περισσότερες από μία ημέρες, παρακαλώ να θεωρηθεί εξαιρετικά πιθανό η ίδια οδηγία να σας σταλεί αύριο (26/5) και την Παρασκευή (27/5). Νεότερη ενημέρωση για τις επόμενες ημέρες θα σας σταλεί αύριο το πρωί.

Yπενθυμίζω ότι οι ασκήσεις πεδίου που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 αυτές ημέρες (π.χ. Χαρτογραφήσεις Πεδίου 3ου έτους που είναι σε εξέλιξη, Άσκηση Τεχν. Σεισμολογίας στις 27/5, κλπ.) σε χώρους εκτός του κτιριακού συμπλέγματος της ΣΘΕ, θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Επιπλέον, οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Τμήματος θα υλοποιηθούν κανονικά, λαμβάνοντας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την περίπτωση που υπάρξει κάποια έκρυθμη κατάσταση μέσα ή έξω από τη ΣΘΕ, οπότε και θα σας σταλεί νέα οδηγία για πλήρη διακοπή κάθε δραστηριότητας. Σε κάθε περίπτωση, καλούνται οι συνάδελφοι να δράσουν με κύριο κριτήριο την ασφάλεια του προσωπικού (εργαζομένων, υπ. διδακτόρων, ερευνητών, κλπ.) και των υποδομών του Τμήματος που βρίσκονται στα κτίρια της ΣΘΕ.

Με εκτίμηση

Κ.Παπαζάχος

Πρόεδρος Τμ. Γεωλογίας ΑΠΘ».
 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...