Κοινωνία

Κρήτη: Συναγερμός στην ΕΜΑΚ – Χάθηκε τουρίστας στον Ψηλορείτη

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, όλα συνέβησαν λίγα λεπτά μετά τις 5:00 το απόγευμα όταν Γερμανός τουρίστας ηλικίας 55 ετών τηλεφώνησε στην εταιρεία ενοικίασης από όπου είχε πάρει το αυτοκίνητο του και τους ενημέρωσε ότι αποπροσανατολίστηκε ενώ απολάμβανε την πεζοπορία του στα ορεινά του Ψηλορείτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, ο 55χρονος Γερμανός έφτασε μέχρι το Σπήλαιο του Δία, στον Ψηλορείτη, με το αυτοκίνητο του και έπειτα περπάτησε μέσα από το μονοπάτι Ε4 προς την κορυφή του βουνού. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κάποια στιγμή παρέκλινε της πορείας του, βγήκε από το μονοπάτι και λίγο αργότερα διαπίστωσε ότι είχε χαθεί, μη γνωρίζοντας πού ακριβώς βρίσκεται και πού θέλει να καταλήξει.

Έτσι λοιπόν, ειδοποίησε την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων από όπου τον συμβούλευσαν να τηλεφωνήσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσω του 112 ώστε να έχει άμεση επικοινωνία μαζί τους και τελικά βρίσκεται 2χλμ βορειοδυτικά του χωριού Καμάρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γερμανός, που προφανώς είναι δεινός ορειβάτης, έδωσε στην Πυροσβεστική τις ακριβείς συντεταγμένες του σημείου όπου βρισκόταν και άμεσα ξεκίνησαν 3 πυροσβέστες από το ΠΚ Ανωγείων καθώς και 5 πυροσβέστες από την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης αλλά και Αξιωματικός της Πυροσβεστικής από το Ρέθυμνο προκειμένου να τον συναντήσουν και να τον οδηγήσουν με ασφάλεια πίσω στο αυτοκίνητο του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο τουρίστας είναι καλά προετοιμασμένος αφού φέρει μαζί του ζεστά ρούχα, έχει νερό ενώ δεν είναι χτυπημένος κάπου παρά μόνο χάθηκε μέσα στην άγρια φύση της Κρήτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...