Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Γλυκά Νερά: Την αλλαγή του επωνύμου της μικρής Λυδίας θα ζητήσουν οι γονείς της Καρολάιν (βίντεο)

Σαν έναν άνθρωπο με ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας, ο οποίος ωστόσο είχε πλήρη συνείδηση των πράξεων του, σκιαγράφησε η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη, τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στην έκθεση που προσκόμισε η οικογένεια της Καρολάιν στο δικαστήριο.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καταδικασμένος πλέον σε ισόβια κάθειρξη, 11 έτη και 6 μήνες, χαρακτηρίζεται από αίσθημα μεγαλείου, έλλειψη ενσυναίσθησης, δυσκολία αποδοχής της απόρριψης, αναζήτηση του θαυμασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το αίσθημα μεγαλείου προδίδεται από τον έλεγχο που ασκούσε στη σύζυγό του. Ακόμα και στη θεραπεία της προσπαθούσε να μπει και να μάθει τι συζητάει με τη θεραπεύτρια. Συναντάμε επαναληπτικά την παραβίαση των δικαιωμάτων των άλλων, συγκεκριμένα της Καρολάιν. Το αίσθημα μεγαλείου προδίδεται έντονα και στο ότι πιστεύεται πως μπορεί να ξεγελάσει όλο τον κόσμο με τη -για εκείνον- “έξυπνη” παράσταση μετά τη δολοφονία», αναφέρει η έκθεση της ψυχιάτρου Άλκηστις Ηγουμενάκη.

Μάλιστα, η ψυχίατρος ξεκαθαρίζει στις 12 σελίδες της έκθεσης της πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι πολύ πιθανό να γίνει και μελλοντικά κακοποιητικός με διάφορους τρόπους.

«Άτομα σαν αυτόν οργανώνουν ακόμα και μέσα στη φυλακή τα επόμενα βήματα τους, ώστε να φτάσουν στον σκοπό τους, ο οποίος στην περίπτωση του κατηγορουμένου θα είναι να ελευθερωθεί σύντομα και να πάρει την κόρη του, όπως ήθελε να γίνει με τη διάπραξη του εγκλήματος. Θα δείξει καλή συμπεριφορά στη φυλακή και πάντα θα δικαιολογεί την πράξη του ενοχοποιώντας το θύμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι ξένος προς την Λυδία»

Οι γονείς της Καρολάιν που έχουν αναλάβει την ανατροφή της μικρής Λυδίας έχουν αποφασίσει να ζητήσουν την αλλαγή επωνύμου της.

«Σύντομα η Λυδία θα είναι αρκετά μεγάλη για να πάει στο νηπιαγωγείο του νησιού, το ίδιο όπου πήγαινε και η μητέρα της. Ωστόσο, πριν γίνει αυτό, θα της δώσω το επώνυμο της Καρολάιν για να μην έχει πια καμία σχέση με τον δολοφόνο Αναγνωστόπουλο. Θα φροντίσω επίσης να μην ξαναδεί την κόρη του», δήλωσε ο πατέρας της Καρολάιν.

Αυτό που τους ανησυχεί ωστόσο περισσότερο είναι τι θα συμβεί όταν η Λυδία ρωτήσει πού βρίσκονται η μητέρα και ο πατέρας της, ο οποίος εφόσον λάβει την ίδια ποινή και στο Εφετείο θα αποφυλακιστεί μετά τη συμπλήρωση 18 με 19 ετών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ