Κοινωνία

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Το ψυχογράφημα που «έκαψε» τον 33χρονο στη δίκη για την δολοφονία της Κάρολαϊν

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εμφανίζει ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας. Αυτό αναφέρεται στην 12σελιδη έκθεση της ψυχιάτρου Άλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία κατέθεσε ως πραγματογνώμονας της οικογένειας της Κάρολαϊν, της άτυχης κοπέλας που δολοφονήθηκε από τα χέρια του συζύγου της μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Οι εκτιμήσεις της ψυχιάτρου Άλκηστις Ηγουμενάκη, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», χρησιμοποιήθηκαν από το δικαστήριο προκειμένου να εντοπιστεί το κίνητρο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς. Πέρα όμως από τα συμπεράσματα για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά, ψυχίατρος απευθύνει και μια ισχυρή σύσταση που αφορά στους γονείς του 33χρονου πιλότου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Απόλυτη συνείδηση»

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, όπως συμπεραίνει η ψυχίατρος, δεν πάσχει από διατάραξη συνείδησης, αλλά από διαταραχές προσωπικότητας. Και όπως αναφέρει – μεταξύ άλλων – σε αυτή την περίπτωση, «ο θύτης έχει πλήρη συνείδηση του αποτελέσματος των πράξεών του και των πιθανών συνεπειών τους».

Η ναρκισσιστική διαταραχή, από την οποία πάσχει ο 33χρονος πιλότος, χαρακτηρίζεται – σύμφωνα με την Άλκηστις Ηγουμενάκη – από αίσθημα μεγαλείου, αναζήτηση θαυμασμού των άλλων και έλλειψη ενσυναίσθησης, δυσκολία αποδοχής της απόρριψης και της κριτικής, καθώς και την πεποίθηση ότι ο άλλος είναι «κτήμα» του. Αντίστοιχα, όπως εξηγεί η ίδια, η αντικοινωνική διαταραχή χαρακτηρίζεται από από ένα διαρκές μοτίβο παραβίασης των δικαιωμάτων των άλλων, έλλειψη ενσυναίσθησης χειριστική και παρορμητική συμπεριφορά, έλλειψη ενοχών και μετάνοιας. 

«Το αίσθημα μεγαλείου προδίδεται από τον έλεγχο να που ασκούσε στην σύζυγό του. Ακόμα και στη θεραπεία της προσπαθούσε να μπει και να μάθει τι συζητάει με τη θεραπεύτρια. Συναντάμε επαναληπτικά την παραβίαση των δικαιωμάτων των άλλων, συγκεκριμένα της Κάρολαϊν». 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ