Κοινωνία

Τριήμερο Αγ. Πνεύματος: Σε υψηλά επίπεδα οι προκρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς

Όπου φύγει, φύγει χαρακτηρίζει τους Έλληνες δυο χρόνια μετά την πανδημία σύμφωνα με την ΕΡΤ, για την εκάστοτε ευκαιρία απόδρασης που δημιουργείται λόγω αργιών. Η ίδια εικόνα καταγράφεται και για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δηλαδή από Παρασκευή 10 Ιουνίου και επιστροφή Δευτέρα 13 Ιουνίου

Οι προ-κρατήσεις ακόμη και σχεδόν ένα μήνα από το τριήμερο για αυτοτελής κατοικίες ή/και διαμερίσματα (όχι βίλες) κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια, καταγράφονται υψηλές σχεδόν στο σύνολο των δημοφιλών προορισμών της χώρας μας με τη τιμητική τους να έχουν οι προορισμοί στη Νησιωτική Ελλάδα.

Μπορεί τα ποσοστά προ-κρατήσεων να μην αγγίζουν το 80% και 90% τη δεδομένη στιγμή αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε αρχικά, ότι όσο θα φτάνουμε στο τριήμερο θα καταγραφεί αύξηση της ζήτησης και των προ-κρατήσεων και κατά δεύτερον ότι τα ποσοστά πλέον αφορούν μεγαλύτερη δυναμική ακινήτων – δλδ περισσότερα ακίνητα σε σχέση με τον αριθμό των ακινήτων που διατίθενταν προς μίσθωση μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης τη περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο σύνολο σχεδόν των προορισμών, καταγράφεται αύξηση της δυναμικής των βραχυχρόνιων μισθώσεων.  Καταγράφεται αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος σε σχέση με τις ημέρες της Πρωτομαγιάς. Ανάλογη εικόνα είχε καταγραφεί συγκρίνοντας τη δυναμική τις ημέρες του Πάσχα με τη δυναμική τις ημέρες της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, στη Τήνο αυξήθηκαν οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κατά 29,09%, στη Σύρο κατά 34,68%, στη Σκιάθο κατά 26,79%, στη Σκόπελο κατά 29,11%, στην Άνδρο κατά 20,52%, στην Αίγινα κατά 25,45%, στη Μύκονο κατά 40,61%, στη Σαντορίνη κατά 36,20%, στη Πάρο κατά 28,89% και στη Κέα κατά 24,73%.

Αυξητικές τάσεις καταγράφηκαν και στη Καλαμάτα που από 541 εγγεγραμμένες κατοικίες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τις ημέρες της Πρωτομαγιάς σύμφωνα με την AirDNA, σήμερα αριθμούν τις 616 καταγράφοντας αύξηση κατά 13,86%. Αύξηση των εγγραφών καταγράφηκε και στο Ναύπλιο κατά 8,17% και στο Ν.Ηλείας κατά 21,59%, αγγίζοντας πλέον τα 321 εγγεγραμμένα ακίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιθυμία και ταυτόχρονα η ανάγκη μη συνωστισμού και παράλληλα το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν το σύνολο των οικοσυσκευών που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες ανάδειξης του κλάδου ιδιαίτερα εν μέσω πανδημικής κρίσης, ενώ αποτέλεσε «λύση» για οικογένειες και τους νέους που διαθέτουν περιορισμένο «budget»

Θεωρούμε ότι όσο θα πλησιάζουμε τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οι προ-κρατήσεις ιδιαίτερα στους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις ακόμη και μέχρι τη τελευταία ημέρα αναχώρησης.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς προορισμούς είναι περιορισμένη, καθώς και το γεγονός υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών, να αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προ-κρατήσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ