Κοινωνία

Θεσσαλονίκη-Θάνατος 3χρονης: Ο Θ. Πλεύρης θα μιλήσει με τους γιατρούς–«Παρακολουθούνταν από ειδικευόμενους»

Απαντήσεις για το θάνατο του παιδιού τους εξακολουθούν να ζητούν οι γονείς της 3χρονης από τη Θεσσαλονίκη που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο μετά από 11 ημέρες νοσηλείας. Οι γονείς του μικρού κοριτσιού, το απόγευμα της Τετάρτης (18/05) συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη προκειμένου να τον ενημερώσουν για την υπόθεση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουρκωμένοι και κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου για να μπορέσουν να αντέξουν τον Γολγοθά που ανεβαίνουν, οι γονείς της μικρής Κατερίνας πέρασαν το κατώφλι του υπουργείου για να ζητήσουν την συνδρομή του Θάνου Πλεύρη.

Ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στο πένθος τους.

Οι γονείς, κατήγγειλαν στην κάμερα του Ant1 πως έβλεπαν μόνο ειδικευόμενους γιατρούς καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου οι οποίοι τους καθησύχαζαν ότι το περιστατικό εξελίσσεται ομαλά μέχρι που το παιδί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου και κατέληξε.

Ο Υπουργός Υγείας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και θα συνομιλήσει ο ίδιος με τους γιατρούς.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πιστεύει ότι ο θάνατος της κόρης της οφείλεται σε ιατρικό λάθος, η μητέρα της μικρής Κατερίνας είπε: «Αυτό είναι πολύ νωρίς να το πω εγώ γι’ αυτό  έχουμε ορίσει ειδικούς».

Με τη σειρά του ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού τόνισε: «Εγώ ξέρω ότι είδαμε ειδικό μετά από μία εβδομάδα από εκεί και πέρα ότι και να πω…» με τους δημοσιογράφους να ζητούν διευκρινήσεις και τη μητέρα να προσθέτει: «Απλά τόσο καιρό που νοσηλευόμασταν στο νοσοκομείο παρακολουθούνταν από ειδικευόμενους οι οποίοι συνομιλούσαν με την ειδικό με email και τηλέφωνα. Η ειδικός έλειπε στο εξωτερικό για τους λόγους που ξέρει μόνο εκείνη και εμείς μέχρι σήμερα παραμένουμε αδιάγνωστοι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ