Κοινωνία

Stora Enso: Πούλησε τρία εργοστάσια χαρτιού στη Ρωσία

Η φινλανδική εταιρεία χαρτιού και δασικών δραστηριοτήτων Stora Enso Oyj, δήλωσε πως έχει πουλήσει τα τρία εργοστάσια συσκευασίας κυματοειδούς χαρτιού στη Ρωσία, σε τοπικές εταιρείες.

Τα εκποιηθέντα εργοστάσια (στο Λουκχοβίτσι, Αρζαμά, Μπαλαμπανοβο), απασχολούν περίπου 620 ανθρώπους και παράγουν κυρίως κυματοειδείς συσκευασίες για είδη παντοπωλείου, οικιακής βελτίωσης, ζαχαροπλαστικής και τροφών για κατοικίδια, στην εγχώρια ρωσική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η εκτίμηση της Stora Enso είναι ότι εξαιτίας αβεβαιοτήτων για τη ρωσική αγορά, η τοπική ιδιοκτησία και λειτουργία, θα παράσχει μια πιο βιώσιμη μακροπρόθεσμα λύση για αυτές τις δραστηριότητες και τους υπαλλήλους τους", αναφέρει σε ανακοινωθέν.

Η συναλλαγή δεν θα έχει σημαντική επίδραση στις ετήσιες πωλήσεις της εταιρείας ή στα λειτουργικά κέρδη προ τόκων και φόρων.

Η Stora Enso κατέγραψε ζημιές απομείωσης 35 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα α΄ τριμήνου και πρόσθετη ζημιά 55 εκατ. ευρώ, που σχετίζεται κυρίως με προσαρμογές μετατροπής νομισμάτων, θα καταγραφεί στο κλείσιμο.

Η κίνηση αυτή θα ολοκληρώσει την έξοδο της εταιρείας από τη Ρωσία, αφότου τον προηγούμενο μήνα συμφώνησε να εκχωρήσει τις δασικές δραστηριότητες στη χώρα, σε τοπική διοίκηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές