Κοινωνία

Αυτοκτονία 12χρονου: Τι είναι το blackout challenge που εξετάζουν οι Αρχές

το μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ο 14χρονος στον Κολωνό. Υπενθυμίζουμε ότι το αγόρι βρέθηκε κρεμασμένο στο δωμάτιό του από τους γονείς του την περασμένη Παρασκευή 13/5 και σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Ο ανήλικος ήταν αθλητής και ιδιαίτερα αγαπητός στον κοινωνικό του κύκλο.

Οι αστυνομικοί, που μπήκαν στο δωμάτιο, βρήκαν δίπλα στον 14χρονο το κινητό του. Το κινητό είναι που θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας, καθώς θα δουν οι αστυνομικοί εάν είχε κάποια συνομιλία που να εξηγεί τους λόγους της αυτοχειρίας ή εάν υπήρχε κάτι άλλο που τον προβλημάτιζε. Ένα από σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία είναι το παιδί να συμμετείχε στο διαδικτυακό παιχνίδι blackout challenge.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το blackout challenge ενθαρρύνει όσους συμμετέχουν να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, με κορδόνια ή καλώδιο, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, να τραβήξουν βίντεο και στη συνέχεια να το ανεβάσουν στο TikTok, μέχρι τη στιγμή που θα ανακτήσουν ξανά τις αισθήσεις τους. Οι κίνδυνοι από το παιχνίδι είναι σοβαροί καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες, ακόμα και να αποβεί μοιραίο.

Πριν λίγες μέρες το TikTok μηνύθηκε στην Αμερική από τη μητέρα ενός 10χρονου κοριτσιού, που ισχυρίζεται ότι η κόρη της πέθανε εξαιτίας του blackout challenge. Η Nylah Anderson από τη Φιλαδέλφεια βρέθηκε αναίσθητη στη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, κρεμασμένη από τον ιμάντα μιας τσάντας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...