Κοινωνία

Γαλλία: Διαψεύδεται ότι ο Μακρόν ζήτησε από τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στην Ρωσία

Αίσθηση προκάλεσαν δημοσίευματα στο διεθνή ηλεκτρονικό Τύπο που από το απόγευμα της Παρασκευής μετέδιδαν την πληροφορία ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, φερόταν να είχε ζητήσει από τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να παραχωρήσει εδάφη της χώρας του στην Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, τα Ηλύσια Πεδία διέψευσαν την πληροφορία αυτή, τονίζοντας ότι «ουδέποτε ο κ. Μακρόν δεν συζήτησε τίποτα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν χωρίς τη συμφωνία του προέδρου Ζελένσκι».

«Ο κ. Μακρόν έλεγε πάντα ότι εναπόκειται στους Ουκρανούς να αποφασίσουν τους όρους της διαπραγμάτευσής τους με τους Ρώσους», ανέφερε με νόημα η Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, αν και τα Ηλύσια επέμειναν πως τίποτε από όσα γράφηκαν δεν ευσταθεί στην πραγματικότητα, βρετανικά και ιταλικά ΜΜΕ όπως η Telegraph και το Rai 1 (Rai Uno) έδιναν έμφαση στο γεγονός ότι ο κ. Ζελένσκι επέκρινε το Γάλλο ομόλογό του, λέγοντας ότι «προσπαθεί μάταια να έχει έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν».

«Δεν πρέπει να αναζητούμε διέξοδο για τη Ρωσία και ο Μακρόν το κάνει μάταια», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rai 1.

«Ξέρω ότι ήθελε να έχει αποτελέσματα από τη διαμεσολάβηση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά δεν πήρε κανένα», δήλωσε ο κ. Ζελένσκι σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο κανάλι του στο Telegram.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ