Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αντιρωσικό μένος στην Ελλάδα! TASS: 30 Ουκρανοί επιτέθηκαν σε Ρώσους σε παραλία της Αθήνας

Περίπου 30 Ουκρανοί επιτέθηκαν σε τέσσερις Ρώσους κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Πάσχα σε παραλία της Αθήνας. Αυτό είπε στο TASS την Τρίτη ένας από τους πληγέντες πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η ιστορικός και αρχαιολόγος Oksana Maryakhina.

«Γιορτάσαμε το Πάσχα στην παραλία του Αγίου Κοσμά στην Αθήνα», είπε η Maryakhina. «Ήταν ήδη απόγευμα και χωρίσαμε. Η παρέα μας ήταν, καταρχήν, Ρωσική, αν και είχαμε παιδιά άλλων εθνικοτήτων. μια ομάδα Ουκρανών που προφανώς περίμεναν να είμαστε μικρότεροι άρχισαν να μας προκαλούν φωνάζοντας «Δόξα στην Ουκρανία!».

«Ήταν περίπου 30 από αυτούς, ήμασταν τέσσερις. Δύο από τα παιδιά μας δέχθηκαν επίθεση από έξι ή επτά άτομα», είπε η Maryakhina.

Όπως είπε, την χτύπησαν στο πρόσωπο και το κεφάλι. «Κάποια στιγμή, περαστικοί μας τράβηξαν από εκεί και κάλεσαν την αστυνομία», πρόσθεσε το θύμα.

Η Maryakhina είπε ότι η αστυνομία καθυστέρησε να φτάσει στο σημείο, με αποτέλεσμα αυτοί που χτύπησαν τους Ρώσους να είχαν ήδη τραπεί σε φυγή.

«Είμαι η μόνη ρωσόφωνη αρχαιολόγος εδώ. Αποφοίτησα από πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και ζω εδώ 20 χρόνια», είπε.

Την Τρίτη, η Οξάνα επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα και έδωσε στην αστυνομία πρόσθετες πληροφορίες. «Έγινε ιατρική εξέταση, αλλά τα αποτελέσματά της θα μου παραδοθούν μόνο σε δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια θα παραδώσω όλα τα έγγραφα στους δικηγόρους μου. Οι δικηγόροι από το ρωσικό προξενείο θα βοηθήσουν, γνωρίζει. Πολλοί δικηγόροι έχουν ήδη προσφερθεί εθελοντικά να βοηθήσουν», είπε το θύμα. Ελπίζει ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.

Η Maryakhina ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ήδη λίγο έναν από τους επιτιθέμενους. Αποδείχθηκε ότι ήταν ο Vitaly Povalchuk. Ο αριθμός τηλεφώνου, η διεύθυνση και άλλα στοιχεία του είναι επίσης ήδη γνωστά. 

Ο αριθμός των εγκλημάτων κατά των Ρώσων στο εξωτερικό αυξάνεται σε σχέση με τη διεξαγωγή της στρατιωτικής επέμβασης από τη Ρωσία στο Ντονμπάς.

Εξαιτίας αυτού, στις 18 Απριλίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικηγόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Στεπάσιν, ανακοίνωσε την έναρξη ενός ανθρωπιστικού προγράμματος για την παροχή νομικής υποστήριξης σε Ρώσους που υφίστανται διακρίσεις στο εξωτερικό. Σημείωσε ότι στα θύματα θα παρέχεται δωρεάν νομική συμβουλή. Επιπλέον, οι δικηγόροι θα βοηθήσουν «στην προετοιμασία αιτήσεων, καταγγελιών, διαδικαστικών ή άλλων εγγράφων νομικής φύσεως».

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ρώσοι δέχονται επίθεση στην Ελλάδα. Στις 3 Απριλίου, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στην Αθήνα κατά της Ρωσοφοβίας και υπέρ της Ρωσίας, μια ομάδα Ουκρανών, μεταξύ των οποίων και Γεωργιανοί, επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο, έσπασαν το τζάμι, έσκισαν τη ρωσική και την ελληνική σημαία και τραυματίστηκε στο χέρι ένα επτάχρονο κορίτσι.

Στη συνέχεια, ομάδα ριζοσπαστών επιτέθηκε και σε άλλο αυτοκίνητο. Ένας από τους επιτιθέμενους έσπασε το κεφάλι ενός συμμετέχοντος στη φιλορωσική διαδήλωση. Δύο συμμετέχοντες στην επίθεση βρέθηκαν, κρατήθηκαν, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Η δίκη για την υπόθεση αυτή δεν έγινε στις 20 Απριλίου και ορίστηκε εκ νέου για τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...