Κοινωνία

Ο Τατσόπουλος θα κάνει εκπομπή στο κρατικό ραδιόφωνο για την αμφισβήτηση στο Άγιο Φως

Πολύ μεγάλη αναταραχή έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες μετά την ανακοίνωση πως πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα στο πρόγραμμα του κρατικού ραδιοφώνου θα κάνει εκπομπή ο γνωστός για τις αντι-εκκλησιαστκές θέσεις του Πέτρος Τατσόπουλος με αντικείμενο το Άγιο Φως! 

Η "πέτρα του σκανδάλου" αφορά στον κοινό τόμο υπό τον τίτλο "Άγιο Φως - Οι Ρίζες της Αμφισβήτησης".

Ο ίδιος πάντως παραμένει προκλητικός και ειρωνεύεται όσους αντέδρασαν: 

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός διαστρέβλωσης της είδησης για την παρουσίαση ενός σημαντικού δυσεύρετου κειμένου του Αδαμάντιου Κοραή. Ακροδεξιοί και θρησκοκάπηλοι συναγωνίζονται γύρω από το ποιος θα καταφέρει να αναρτήσει την πιο ηλίθια διαστρέβλωση. Θα σας κρατώ ενήμερους.

(...)

Πράγματι. Σκανδαλώδης είδηση για την Ελλάδα του 2022 να σκοπεύεις να παρουσιάσεις από το ραδιόφωνο κείμενο του... Αδαμάντιου Κοραή, δημοσιευμένο πρώτη φορά το... 1830. Μάλιστα. Του Αδαμάντιου Κοραή. Του γενάρχη του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Εκείνου που καμαρώνουμε το άγαλμά του στα Προπύλαια. Μην το συζητάτε. Κείμενο του Κοραή, δύο αιώνες μετά, στο ραδιόφωνο; Αδιανόητη πρόκληση

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των...