Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σε ειδικό κελί στις φυλακές Κορυδαλλού oδηγήθηκε η Ρούλα- «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ ότι σκότωσα τα παιδιά μου»

Σε ειδικό κελί στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε χθες ομόφωνα προφυλακιστέα για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα το βράδυ της Δευτέρας, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, και πέρασε το βράδυ στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατούνταν τις τελευταίες ημέρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τις πρώτες μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού θα τις περάσει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα είναι σε απομόνωση, ενώ θα προαυλίζεται μόνη της. Και αυτό γιατί υπάρχει ο φόβος κάποιας επίθεσης από τις συγκρατούμενες της, καθώς η πολύκροτη υπόθεση των αιφνίδιων και ανεξήγητων θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα φαίνεται ότι έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και εντός του σωφρονιστικού καταστήματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα, όταν ενημερώθηκε για την προφυλάκισή της, καθώς δεν αποδέχτηκε καμία κατηγορία ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, δηλώνοντας αντίθετα πως «επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

Περιγράφοντας το κατηγορητήριό της ως άδικο, πρωτάκουστο, εξωπραγματικό και επονείδιστο, η φερόμενη ως δράστης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου» στο απολογητικό της υπόμνημα, καταλήγοντας πως «καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί».

«Τελειωτικό χτύπημα»

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, απάντησε πως η 9χρονη ήταν το πρώτο της παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη της αδυναμία. «Ο θάνατος της Τζωρτζίνας που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», περιέγραψε η κ. Πισπιρίγκου.

Πέραν της άρνησης, στην απολογία της υπέδειξε ως υπαίτιους για τη χορήγηση κεταμίνης σε θανατηφόρα δόση προς την κόρη της τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν, εισπράττοντας την ηχηρή διάψευση από πλευράς του «Αγλαΐα Κυριακού».

Σε ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο διευκρίνισε χθες πως «σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία «Κεταμίνη», βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος», καταρρίπτοντας την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης.

Γιατί στον Κορυδαλλό

Οι φυλακές του Κορυδαλλού προκρίθηκαν για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι η ανάκριση για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.

Δεύτερον, διότι στις φυλακές Ελεώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ανεπιθύμητη», γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις αρχές αναφορικά με την ασφάλεια της 33χρονης.

Απειλές με ντοκουμέντα

Την ίδια ώρα, η γνωστή δημοσιογράφος, Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε χθες πως ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης δεχόταν απειλές από την κ. Πισπιρίγκου, τις οποίες είχε καταγράψει.

Σύμφωνα με όσα είπε η δημοσιογράφος, η ίδια έχει στην κατοχή της μαρτυρίες ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου απειλούσε τον Μάνο Δασκαλάκη -και μάλιστα, ο τελευταίος έχει ηχογραφημένα μηνύματα με την εν διαστάσει σύζυγό του να τον απειλεί- με τον πατέρα των παιδιών να εγκαταλείπει για αυτό το λόγο τη συζυγική του εστία.

«Τον τελευταίο καιρό ο Μάνος έλεγε σε φιλικά του πρόσωπα πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον απειλεί και τον τρομάζει η συμπεριφορά της. Δεν ξέρω αν έχει ενημερώσει την αστυνομία, αλλά ο Μάνος έχει κρατήσει ηχογραφημένα στοιχεία από τις απειλές της γυναίκας του» τόνισε η κ. Νικολούλη και προσδιόρισε χρονικά το γεγονός, την περίοδο που ο Μάνος Δασκαλάκης έφυγε από το σπίτι.

Μυστήριο καλύπτει όμως και το περιεχόμενο του τάμπλετ, με το οποίο η μητέρα έθαψε τη Τζωρτζίνα, αφού ήταν αδύνατο να το χρησιμοποιεί ως τετραπληγική. «Στην κηδεία, οι φίλοι θυμούνται ότι η Ρούλα επέμενε να βάλει το τάμπλετ στο φέρετρο και αντέδρασε ο άντρας της. Της είπε: “Αντί να φέρεις ένα κουκλάκι, φέρνεις το τάμπλετ; Να φέρεις και έναν φορτιστή να θάψουμε;”», σημείωσε η κ. Νικολούλη, γνωστοποιώντας ακόμη πως η 33χρονη έψαχνε στο Διαδίκτυο ουσίες που μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με γοργές διαδικασίες και όσο το δυνατόν πιο... αφανείς.

Κατεπείγουσα έρευνα για Μαλένα-Ίριδα

Εν τω μεταξύ κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τη διερεύνηση των θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας διέταξαν χθες οι εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου τους. Πισπιρίγκου. Στο «μικροσκόπιο» δύο εισαγγελέων της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Απόστολου Ανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνου, μπήκαν ήδη οι συνθήκες θανάτου των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, αφού έφυγαν σε διάστημα μόλις 20 μηνών.

Η νέα έρευνα θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, ενώ η εντολή είναι να ολοκληρωθεί τάχιστα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο. Οι δυο εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνάς τους αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό τους ιατρικούς φακέλους των δυο παιδιών, όπως και να καλέσουν για κατάθεση τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στις δυο υποθέσεις.

Πάντως, με ανάρτησή του, ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων άφησε χθες αιχμές αναφορικά με τα υποτιθέμενα προβλήματα υγείας, που είχαν οι κόρες της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Αγενεσία ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς σημαίνει απλά ότι ένα αυτοκίνητο κινείται χωρίς μπαταρία. Γίνεται;

Εάν ένας παθολογοανατόμος διαπιστώσει κάτι τέτοιο οφείλει να ζητήσει ενδελεχή έλεγχο σε εξειδικευμένο εργαστήριο που ακόμα και στις ΗΠΑ υπάρχουν ελάχιστα #πατρα» σχολίασε στο Twitter με νόημα ο ιατροδικαστής Λέων.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...