Κοινωνία

Ηλεία: Σε άθλιες συνθήκες ζούσε 55χρονος με ακρωτηριασμένο πόδι

Κάποτε, όπως αναφέρει το patrisnews.com, είχε τα χρήματά του, τη ζωή του σε μια σειρά και σήμερα βρίσκεται μόνος πασχίζοντας να επιβιώσει κάτω από άθλιες συνθήκες.

Η καθημερινότητά του είναι τραγική, με λιωμένες κουβέρτες να σκεπάζουν το ταλαιπωρημένο του σώμα. Ο κ. Μακρής πριν από εννέα χρόνια μαζί με τη μητέρα του επέστρεψαν στο Επιτάλιο από την Αθήνα για να ζήσουν μετά το χαμό του πατέρα του. Η μοίρα όμως για ακόμα μία φορά του έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπό αφού έφυγε από τη ζωή και η μητέρα του, το στήριγμά του ως τότε.

 

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, όλα γκρεμίστηκαν. Η ζωή του πέρασε από πολλές φουρτούνες και σήμερα, ανήμπορος λόγω της αναπηρίας του να συντηρηθεί μόνος του, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα λιγοστά χρήματα που λαμβάνει από το προνοιακό επίδομα.

Μοναδική του βοήθεια, ο πρόεδρος του Επιταλίου, Γιάννης Μπαλάσκας που φροντίζει για τη σίτιση του, η εκκλησία του χωριού και το «Βοήθεια στο Σπίτι» που τον επισκέπτεται για να τον φροντίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 55χρονος ζητά να μπορέσει να φιλοξενηθεί σε ένα ίδρυμα για να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του με αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε κάθε άνθρωπο.

Πρόεδρος τοπικής κοινότητας: «Θα εμβολιαστεί και θα πάει στο γηροκομείο»

Η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Επιταλίου, Γιάννη Μπαλάσκα ο οποίος τόνισε πως «φροντίσαμε με διάφορους τρόπους να σταθούμε δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο. Με διάφορες ενέργειες και δικές μου και του ιερέα, προσπαθήσαμε για τη σίτισή του, βοηθήσαμε να βρει το σπίτι αυτό που μένει τώρα και έχει πολύ χαμηλό μίσθωμα, βρήκαμε και μία κυρία για να τον βοηθά και πηγαίνει και το “Βοήθεια στο Σπίτι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η “Βοήθεια στο Σπίτι” φρόντισε για να πάει στο γηροκομείο του Πύργου “Άγιος Χαράλαμπος”, όμως πρώτα πρέπει να εμβολιαστεί και μέσα στις επόμενες ημέρες ο Παναγιώτης θα κάνει το εμβόλιο με το πρόγραμμα «εμβολιασμός κατ’ οίκον» και στη συνέχεια θα γίνουν οι διαδικασίες για να πάει στο ίδρυμα».

https://youtu.be/gxo8bZaILpw?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...