Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θεσσαλονίκη: Νύχτα επεισοδίων έξω από το τουρκικό προξενείο–Ζημιές, προσαγωγές και ένας τραυματίας (βίντεο) (upd)

Επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Tα σοβαρά επεισόδια, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, ξεκίνησαν στο τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη, όταν ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε με βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

Από τα επεισόδια, εκτός από την ένταση που επικράτησε στην περιοχή, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στους δρόμους. 

Οι Αρχές μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει – σύμφωνα με το typosthes.gr – έχουν προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές, ενώ υπάρχει και ένας τραυματίας. 

Δείτε εικόνες του ThessToday.gr:

Αρχικό κείμενο

Όπως αναφέρει το  thestival.gr, στις 2:30 τα ξημερώματα ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων βγήκε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρούσε το τουρκικό προξενείο.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και απώθησαν τους νεαρούς με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Οι κουκουλοφόροι πέρασαν στο εσωτερικό του ακαδημαϊκού ιδρύματος και συνέχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις βόμβες μολότοφ προκλήθηκαν σοβαρές φθορές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η Αστυνομία πραγματοποίησε προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή στα επεισόδια.

Για περίπου δύο ώρες τμήματα των οδών Εθνικής Αμύνης και Αγ. Δημητρίου παρέμειναν κλειστά. Επιστρατεύτηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής για να σβήσει τις φωτιές και να καθαρίσει το οδόστρωμα. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ