Κοινωνία

Συναγερμός στα Ιωάννινα: Βρέθηκε ψευδολύσσα σε αγριογούρουνα

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές Αρχές των Ιωαννίνων μετά από την εμφάνιση ψευδολύσσας σε αγριογούρουνα.

  Ψευδολύσσα επιβεβαιώθηκε σε δείγματα αγριόχοιρων στο Νομό Ιωαννίνων σύμφωνα τα δείγματα είχαν ληφθεί από τις περιοχές του Πωγωνίου και της Λάκκας Σουλίου.

Αναλύθηκαν με ευθύνη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και επιβεβαιώθηκε η ψευδολύσσα στον πληθυσμό των αγριόχοιρων, όπως αναφέρει το epiruspost.gr.

Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης νόσου δεν είναι πάντα ορατά και ο κυνηγός δεν μπορεί να τα διαγνώσει σε σκοτωμένα αγριογούρουνα.

Από τα αγριογούρουνα μπορεί να μολυνθεί ο σκύλος κάτι που φαίνεται ότι έχει συμβεί στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μετάδοση στα σκυλιά γίνεται συνήθως από την κατανάλωση τμημάτων κρέατος ή σπλάχνων του ζώου ενώ δεν υπάρχει θεραπεία ούτε και εμβόλιο για τη νόσο στους σκύλους.

Η ψευδολύσσα δε μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Οι κυνηγοί ωστόσο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τα σκυλιά τους καθώς η εκτίμηση είναι ότι η ψευδολύσσα δεν περιορίζεται στις συγκεκριμένες περιοχές όπου επιβεβαιώθηκε αλλά στους περισσότερους κυνηγότοπους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...