Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μίνα Γκάγκα: "Μέσα στο Απρίλιο έρχεται στην Ελλάδα το εμβόλιο Sanofi"

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την κάλυψη που παρέχεται από το κράτος με νέα φάρμακα και εμβόλια μίλησε σε νέα ενημέρωση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Οι δείκτες παραμένουν ψηλά. Προσπαθούμε να έχουμε κάθε θεραπευτικό μέσο στην Ελλάδα” είπε η κα Γκάγκα.

Όπως είπε, ξεκίνησε η διάθεση των χαπιών για τον κορονοϊό, τα οποία μοιράζονται ήδη στα σπίτια των ασθενών. Έχουν εγκριθεί τουλάχιστον 300 αιτήσεις και έχουν είτε παραδοθεί ή αποσταλεί με κούριερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημείωσε ότι 474.000 σκευάσματα του εμβολίου της Novavax θα έρθουν μέχρι τα μέσα Μαρτίου στην Ελλάδα, ενώ μέχρι τις αρχές Απριλίου έρχεται το εμβόλιο της Sanofi.

Έκανε δε γνωστό ότι θα παραλάβουμε στις αρχές Μαρτίου χάπια άλλης εταιρείας και μερίδα από άλλα φάρμακα που κάνουν προφύλαξη.

Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ότι μπορούμε για να είμαστε σε όλες τις διακρατικές συμφωνίες, για την θεραπεία των ασθενών” κατέληξε η κα Γκάγκα.

Γ. Μαγιορκίνης: Σαφή σημεία υποχώρησης της πανδημίας στην Ευρώπη

Το 70% των θανάτων είναι σε βάρος ανεμβολίαστων, τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στην τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Επίσης ανέφερε πως από την αρχή της πανδημίας σε όλο τον κόσμο σημειώθηκαν 385 εκατομμύρια μολύνσεις και 5,7 εκατομμύρια θάνατοι, ενώ σε παγκόσμια βάση την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε μείωση κατά 10% των διαγνώσεων με 3,3 εκατομμύρια ανά ημέρα και 14%  των θανάτων, με 9.900 θανάτους την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολούθως τόνισε ότι στην Ευρώπη η πανδημία κατέγραψε αύξηση κατά 2% των διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα, με 10,4 εκατομμύρια διαγνώσεις και αύξηση κατά 4% των θανάτων με 21.000 θανάτους την ημέρα.

Επισήμανε πως από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες οι 22 έδειξαν επιδείνωση και μόλις 5 βελτίωση.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας είπε η μετάλλαξη Όμικρον   είπε ότι καμία μετάλλαξη δεν είναι «αθώα».

Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, και για τη χώρα μας ανέφερε ότι σημειώθηκε αύξηση κατά 10% στις διαγνώσεις και στους θανάτους.

Ως προς τις ΜΕΘ δήλωσε πως στη χώρα μας είπε πως εμφανίζονται σημάδια αποσυμπίεσης με μείωση κατά 9% των διασωληνωμένων.

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν διατεθεί στη χώρα μας 104 εκατομμύρια συσκευές self test, τις χρησιμοποίησαν 7,8 εκατομμύρια πολίτες και καταγράφηκαν 78 εκατομμύρια δηλώσεις από τις οποίες επαγγελματίες της υγείας, κατέγραψαν 452.000 θετικές δηλώσεις.

Παπαευαγγέλου: Το 88% των νέων εισαγωγών είναι με μετάλλαξη Όμικρον

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε σε νέα ενημέρωση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περίπου 140.000 άτομα ενεργά κρούσματα. Αύξηση σε Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου. Αυξήθηκε η θετικότητα την τελευταία εβδομάδα κυρίως όμως λόγω της αύξησης των τεστ. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων μειώνεται αλλά με αργούς ρυθμούς. Νοσηλεύονται 3.500 ασθενείς. Η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να απασχολεί. Το 88% των νέων εισαγωγών αφορά ασθενείς που νοσούν με την Όμικρον. Σταθερά τα κρούσματα στα παιδιά, παραμένει περίπου στο 30% των συνολικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά που νοσηλεύονται στην επικράτεια είναι περίπου 90-100, περίπου 2% στο σύνολο. Τα παιδιά είναι κυρίως μέχρι 11 ετών. Παράλληλα ενισχύεται με αρκετά γ΄ρήγορους ρυθμούς η εμβολιαστική κάλυψη στα παιδιά. Ο εμβολιασμός των γονέων προστατεύει και τα παιδιά τους δείχνει έρευνα που δημοσιεύτηκε. Δύο μήνες μετά την εμφάνιση της Όμικρον βλέπουμε σταθεροποίηση ψηλά των κρουσμάτων.

Η Όμικρον μπορεί να μολύνει άτομα με προηγούμενη ανοσία. Όμως ο εμβολιασμός με τρίτη δόση προσ΄φερει ανοσία για σοβαρή νόσηση και θάνατο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...