Κοινωνία

Εκρηξη στη Συγγρού: Περιπλέκεται το μυστήριο - Δεν βρέθηκαν ούτε μπουκάλες υγραερίου στο κτίριο -Τι τρέχει με τον 78χρονο

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο iefimerida.gr πως «δεν βρέθηκαν μπουκάλες υγραερίου, ούτε υπολείμματα μπουκαλιών. Θα μπορούσαν να έχουν καταστραφεί από την τόσο ισχυρή έκρηξη, ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι κάπου θα βρίσκαμε υπολείμματα. Επίσης, δεν υπάρχει εικόνα για ενέργειες του 78χρονου, όπως για παράδειγμα το μαγείρεμα, που θα μπορούσαν να γίνουν με μπουκάλες υγραερίου».

Σημειώνεται πως από την αυτοψία της ΔΕΠΑ προέκυψε ότι στην πολυκατοικία δεν είχε γίνει σύνδεση φυσικού αερίου.

Αν και ο 78χρονος προφορικά είχε υποστηρίξει πως «ξύπνησε, σηκώθηκε πάτησε τον διακόπτη για το φως και τότε έγινε η έκρηξη», μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κατάθεση στους ανακριτικούς υπαλλήλους λόγω τους τραυματισμού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν πως «στην πολυκατοικία υπάρχουν αρκετά διαμερίσματα υπό ανακαίνιση. Αυτό που θα εξεταστεί είναι εάν σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο η έκρηξη με τις εργασίες, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, θα εξεταστούν οι αγωγοί που παρέχουν φυσικό αέριο στις διπλανές πολυκατοικίες».

Και πρόσθεσαν: «Θεωρούμε σχεδόν σίγουρο ότι στο σπίτι του 78χρονου είχε συσσωρευτεί πτητικό εύφλεκτο υλικό. Όταν αυτό το υλικό καταλαμβάνει από 28-33% του ατμοσφαιρικού αέρα, τότε δημιουργούνται συνθήκες εκρηκτικές. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή γιατί δεν υπήρχε διαφυγή του αερίου, καθώς είναι χειμώνας και οι πόρτες είναι κλειστές, όπως και τα παράθυρα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ