Κοινωνία

Έκρηξη στη Συγγρού:«Επιχειρούν να αποποιηθούν ευθύνες» καταγγέλουν οι κάτοικοι-Ζητούν αποζημιώσεις από την εταιρεία φυσικού αερίου

Κατά της εταιρείας φυσικού αερίου στρέφονται οι κάτοικοι της Ακρόπολης, οι οποίοι προειδοποιούν πως θα προσφύγουν σε αποζημιώσεις, για τις ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις τους, μετά την ισχυρή έκρηξη στη λεωφόρο Συγγρού.

«Επιχειρούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Ξέρουμε ότι ήταν φυσικό αέριο, όμως προσπαθούν να πετάξουν αλλού το μπαλάκι» καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής στο in.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, μετά την έκρηξη η περιοχή μύριζε φυσικό αέριο, ενώ οι Αρχές τους είχαν ενημερώσει, όπως αναφέρουν, να απομακρυνθούν από την περιοχή καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο κι άλλης έκρηξης».

«Ξέρουμε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από φυσικό αέριο και θα ζητήσουμε αποζημιώσεις» καταγγέλλουν.

Σημειώνεται πως η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις επιχειρήσεις και πολυκατοικίες της περιοχής, με καταστήματα να έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί.

Η λεωφόρος Συγγρού παρέμεινε 13 ώρες κλειστή, ανοίγοντας το βράδυ της Τετάρτης, δεδομένου πως η 27η Ιανουαρίου θα ήταν η πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την κακοκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμασταν τυχεροί που την Τετάρτη ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για το τι προκάλεσε την έκρηξη με τις αρχικές αναφορές να κάνουν λόγο για διαρροή αερίου, αν και από ότι φαίνεται το ζήτημα δεν έχει διευκρινιστεί καθώς το κτίριο δεν ήταν συνδεδεμένο με δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Στη διαπίστωση πως το κτίριο της Συγγρού 3, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, δεν ήταν συνδεδεμένο με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου κατέληξαν τεχνικοί της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΔΑ Αττικής, η έκρηξη δεν αποδίδεται στην διαρροή φυσικού αερίου καθώς δεν υφίσταται παροχή του συγκεκριμένου καυσίμου.

Όσον αφορά στις έρευνες αυτές στρέφονται, σύμφωνα με πληροφορίες προς μια φιάλη υγραερίου την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας, και ακόμα ερευνάται από την Πυροσβεστική.

Εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να ερευνήσει το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου διαπιστώνοντας πως κανένας από τους ενοίκους δεν είναι διασυνδεδεμένος με το δίκτυο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...