Κοινωνία

Αττική Οδός: Εγκλωβισμένος σε ταξί με το ταξίμετρο να γράφει

Ο κ. Θοδωρής κάλεσε ταξί το μεσημέρι της Δευτέρας για να πάει στο αεροδρόμιο. Ήταν ένας από τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό. Μόνο που για εκείνον… το ταξίμετρο έγραφε.

Αφού ξεκίνησε για το προγραμματισμένο ταξίδι του, χωρίς καμία ενημέρωση για το τι θα ακολουθήσει στην μπλοκαρισμένη Αττική Οδό -και μάλιστα τον καθυσήχασαν λέγοντάς του πως θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση αλλά θα φτάσει στον προορισμό του.

«Περνούσαν οι ώρες, ήμασταν ακινητοποιημένοι, το ταξίμετρο έγραφε κανονικά στον άνθρωπο. Το ταξί έγραφε κανονικά, σε μια στιγμή του λέω ‘άστο να δούμε τι θα γίνει γιατί μπορεί να γράψει 500€’. Πληρώθηκε ο άνθρωπος κανονικά, πληρώθηκε 90€», είπε ο κ. Θοδωρής.

Όπως καταγγέλει στο Mega: «Δεν ήταν κανένας στο κουβούκλιο μέσα να μας ειδοποιήσει να μην περάσουμε και μόλις περάσαμε την μπάρα και φτάσαμε μέσα στην Αττική πήγαμε σημειωτόν. Μου είπαν ότι θα φτάσετε στον προορισμό σας αλλά σιγά σιγά, η ώρα ήταν πέντε παρά είκοσι, στις πέντε μου έστειλαν και ότι ακυρώνεται η πτήση». Τις ώρες που έμεινε εγκλωβισμένος με το ταξί στην Αττική Οδό επικρατούσε χάος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η κατάσταση που επικρατούσε στην Αττική Οδό ήταν ένα χάος, λέγαμε ότι θα γίνει ένα δεύτερο Μάτι εκεί, οι άνθρωποι κάηκαν και εμείς θα πεθάνουμε από το κρύο», είπε.

Γιατροί μεταξύ των εγκλωβισμένων

Κοντά στο σημείο όπου εγκλωβίστηκε ο κ. Θοδωρής βρισκόταν ένας γιατρός που ξεκίνησε από τον Άλιμο για να επισκεφθεί τους ασθενείς του. Τα όσα περιγράφει στο Mega είναι συγκλονιστικά.

«Χιόνιζε σφοδρά, δεν είχαμε καμία ενημέρωση από πουθενά, παίρναμε στα τηλέφωνα το τετραψήφιο ανάγκης που έχει η Αττική Οδός για να καταλάβουμε τι γίνεται, δεν είχαμε καμία απάντηση», είπε ο κ. Γιάννης Νάσιος, χειρουργός ΩΡΛ.

Όσο βρισκόταν εγκλωβισμένος με το αυτοκίνητό του στο χιόνι, ο πατέρας ενός παιδιού τον παρακάλεσε να τον βοηθήσει να επιστρέψει σπίτι.
«Αν δεν προσπαθούσα εγώ μόνος μου να φύγω λόγω του ανθρώπου που ήθελα να τον βοηθήσω, θα ήμουν εκεί ακόμα ή θα είχα αφήσει το ατυτοκίνητο», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, όσες ώρες παρέμειναν εγκλωβισμένοι δεν υπήρξε η παραμικρή βοήθεια.

«Είναι αδιανόητο όλο αυτό που περάσαμε, δηλαδή αδιανόητο ήταν κυρίως ότι δεν είχαμε την παραμικρή ενημέρωση από κανένα. Δεν πέρασε κουνούπι να μας πει παιδιά ζείτε; Δεν εξαγοράζεται η ταλαιπωρία των ανθρώπων, ήμασταν χιλιάδες άνθρωποι εκεί», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί και διασώστες, οι αφανείς ήρωες της κακοκαιρίας

Ενώ γιατροί αναγκάζονται να εφημερεύσουν για δεύτερη και για τρίτη μέρα εξαιτίας των συναδέλφων τους που αποκλείστηκαν, διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να φτάσει ένας ηλικιωμένος ασθενής ασφαλής σπίτι του.

«Έφεραν ασθενή από το νοσοκομείο ‘Αλεξάνδρα’ το ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ ζήτησε βοήθεια από τον δήμο και ο δήμος αρνήθηκε. Βοήθησαν τους διασώστες (σ.σ. οι κάτοικοι της πολυκατοικίας), τους ήρωες διασώστες να μεταφέρουν τον άνθρωπο στο σκοτεινό του πλέον σπίτι που είναι για δεύτερο 24ωρο βυθισμένο στο σκοτάδι και στο πολικό ψύχος. Ένας άνθρωπος καρδιοπαθής, που δεν ξέρουμε αν αύριο θα ζήσει και αυτός και η ηλικιωμένη γυναίκα του», δήλωσαν.

Ακόμα, εθελοντές πυροσβέστες στον Διόνυσο έσπευσαν να μεταφέρουν ηλικιωμένο νεφροπαθή άντρα που ήταν αποκλεισμένος από τα χιόνια.

Σοκάρει η Αναστασία Έδεν – «Ήταν λες και πηγαίναμε στο Άουσβιτς»

Παρόμοια εμπειρία είχε και η Αναστασία Έδεν, τραγουδίστρια, η οποία εγκλωβίστηκε στο αεροδρόμιο. «Εγκλωβίστηκα στο αεροδρόμιο, δεν είχαμε καμία ενημέρωση, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Αναμονή πολλή, ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, αποσκευές χανόντουσαν, ουρά από την πύλη 1 έως την 4».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως καταγγέλλει η τραγουδίστρια, τα δωμάτια στο ξενοδοχείο που υποθετικά έκλειναν οι αεροπορικές των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν, έπρεπε το μισό ποσό να το πληρώσουν οι επιβάτες από την τσέπη τους. «Φαγητό, νερό καθόλου δε μας έδωσαν. Ηλικιωμένοι κοιμόντουσαν στο πάτωμα, ήταν σκηνές πολέμου. Ήρθαν και άνθρωποι από την Αττική Οδό που είχαν σπασμούς από το κρύο»,.

Όπως λέει η ίδια, το τρένο του προαστιακού που ήρθε το πρωί, ήρθε από την άλλη μεριά της αποβάθρας, και οι ταξιδιώτες έπρεπε να πηδήξουν στις γραμμές για να το προλάβουν. «Λες και πηγαίναμε στο Άουσβιτς. Δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια αυτό που έζησα. Ο κόσμος από την απελπισία του για να φτάσει στην άλλη αποβάθρα έπεφταν στις γραμμές», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ