Κοινωνία

Κρήτη: Λαγοκέφαλοι στα δίχτυα και πάνω στο κατάστρωμα της τράτας – Το τοξικό ψάρι κατέστρεψε την δουλειά τους

Ένας από αυτούς, ο καπετάν Μανώλης, σήκωσαν τα δίχτυα του και τα είδε γεμάτα λαγοκέφαλους. Ειδοποίησε τα ΜΜΕ και οι εικόνες καταγράφηκαν με το που επέστρεψε στο λιμάνι. Λαγοκέφαλοι μέσα στα δίχτυα και πάνω στο κατάστρωμα με τον ίδιο να εμφανίζεται απελπισμένος. Αφού οι κόποι του πήγαν χαμένοι για ακόμα μία φορά.

Ο ψαράς είχε βγει στα ανοιχτά του Αγίου Νικολάου της Κρήτης και όταν διαπίστωσε αυτό που είχε συμβεί, πήρε τηλέφωνο φίλο του δημοσιογράφο για να πάει στο λιμάνι και να καταγράψει τις εικόνες. «Σε λίγο μπαίνω στο λιμάνι! Έλα να δεις το καΐκι μου γεμάτο λαγοκέφαλους… μεγάλη η καταστροφή στα δίχτυα μου ξανά».

Πραγματικά αυτό που είδε ο Λεωνίδας Κλώντζας, από την ιστοσελίδα anatolh.com, ήταν λαγοκέφαλοι εδώ κι εκεί στο κατάστρωμα και πιο πολλοί ακόμα μπλεγμένοι στα δίχτυα. «Ψάρεψα στην περιοχή Ληστή το Σπήλιο μέχρι το Καλό Χωριό και τα δίχτυα μου γέμισαν από λαγοκέφαλους. Πάνω από 300 κομμάτια, τα πιο πολλά τα έχω ήδη πετάξει στη θάλασσα» είπε ο ψαράς και συνέχισε:

«Έχουνε πιάσει όλες τις θάλασσες! Τεράστια η καταστροφή του ιχθυοπαραγωγικού πλούτου της Κρήτης, αλλά και δική μας. Μπαρμπούνια και σαργούς δεν αφήνουν! Ποιος θα με αποζημιώσει;» αναφέρει απελπισμένος ο καπετάν Μανώλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί οτι πρόκειται για ένα επικίνδυνο είδος, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του στο νησί της Κρήτης, με την παρουσία του να οφείλεται κυρίως στην αύξηση των θερμοκρασιών, που οδήγησαν τους λαγοκέφαλους να μεταναστεύσουν από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.

Ο λαγοκέφαλος δεν έχει “εχθρούς” στην θάλασσα με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται με μεγάλη ταχύτητα αυξάνοντας έτσι και την παρουσία του στις θάλασσες της Κρήτης.

Δείτε το βίντεο από το anatolh.com

https://youtu.be/S6CquN8QFzE

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...