Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Νέες καταγγελίες για κυκλώματα που «ψαρεύουν» νεαρές κοπέλες - «Παλεύω να αποδείξω την αλήθεια» λέει η 24χρονη

Ιδιαίτερα κρίσιμη για την εξέλιξη της υπόθεσης βιασμού στη Θεσσαλονίκη που καταγγέλλει πως υπέστη η 24χρονη Γεωργία, θα δώσει σήμερα στην ανακρίτρια. Αυτή θα είναι η τέταρτη κατάθεση της 24χρονης κοπέλας και θα πραγματοποιηθεί παρουσία ψυχολόγου.

Μαζί με την 24χρονη θα καταθέσουν επίσης φιλικά πρόσωπα της Γεωργίας που γνωρίζουν στοιχεία για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, θα καταθέσει η 17χρονη φίλη της που τη συνόδευε στο πάρτι στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και ο εργοδότης της, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κάλεσε η Γεωργία το πρωί μετά το βιασμό της. 

Κατάθεση θα δώσει επίσης και ο φίλος του εργοδότη που τον συνόδευσε μέχρι το ξενοδοχείο όταν τους τηλεφώνησε η Γεωργία, το πρωί ανήμερα πρωτοχρονιάς.

Υπενθυμίζεται πως ο εργοδότης και ο φίλος του έχουν δηλώσει πως εντόπισαν τον επόμενο πρωί την Γεωργία σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, ενώ η 24χρονη πριν το πάρτι στο ξενοδοχείο βρισκόταν σε ρεβεγιόν στο σπίτι του εργοδότη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο μήνυμα της 24χρονης

Η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΪ  αποκάλυψε ότι παραμένει σε κατάσταση σοκ και παλεύει με τη βοήθεια ψυχολόγου να βρει τη δύναμη για να δικαιωθεί τόσο η ίδια όσο και όλες οι γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί:

«Είμαι σε μία κατάσταση που προσπαθώ ακόμα να βρω τα πατήματά μου, να δυναμώσω, ώστε να αποδείξω την όλη αλήθεια».

Η Γεωργία Μπίκου έστειλε μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που έχουν περάσει τέτοιες καταστάσεις να είναι δυνατές και να μην φοβούνται.

«Παλεύω όχι μόνο για μένα, αλλά για όλες τις γυναίκες. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο για την στήριξη. Πρέπει όλες οι γυναίκες που έχουν περάσει τέτοιες καταστάσεις να είναι δυνατές, να μην φοβούνται, δεν πρέπει ένα θύμα να φοβάται. Το θύμα είναι θύμα. Δεν γίνεται ένα θύμα να σκέφτεται μη μου κάνουν κακό. Αν δεν μιλούσα θα ήμουν όλη μου τη ζωή, έτσι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι υποστήριξε ο 27χρονος

Ο 27χρονος, τον οποίο η Γεωργία κατονόμασε ως ένα από τα πρόσωπα που τη βίασε, στις καταθέσεις του δίνει μια διαφορετική εκδοχή για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

«Πράγματι την κάλεσα από το προσωπικό μου τηλέφωνο στις 04:10 και μιλώντας απευθείας μαζί της, τη ρώτησα αν ήταν στην είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να της ανοίξω την πόρτα του δωματίου. Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της» υποστήριξε.

Σημειώνεται πως τόσο σύμφωνα με τα όσα έχει πει η 17χρονη αλλά και διοργανωτής του πάρτι η Γεωργία ήταν εμφανές ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, όμως ο 27χρονος ισχυρίζεται πως η 24χρονη δεν ήταν υπό την επήρεια μέθης: «Ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης ή ότι έπραξε κάτι κατά την ερωτική μας συνεύρεση χωρίς την απόλυτη συναίνεση της» κατέθεσε.

Παράλληλα, σημειώνεται πως και οι 3 νεαροί έχουν δώσει διαφορετικές ώρες στις καταθέσεις τους σχετικά με την εμφάνιση της Γεωργίας στο πάρτι, αλλά και μετά όταν η κοπέλα διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε πλέον να οδηγήσει και επέστρεψε στο ξενοδοχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώξεις για κακούργημα αν βρεθεί DNA και δεύτερου άντρα

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντοπίσουν γενετικό υλικό (DNA) και δεύτερου ατόμου στα ρούχα της κοπέλας, καταρρίπτεται άμεσα ο ισχυρισμός των υπόπτων ότι η κοπέλα είχε ερωτική επαφή μόνο με έναν από αυτούς και μάλιστα η συνεύρεση ήταν συναινετική.

Η κατηγορία τότε θα είναι αυτή του ομαδικού βιασμού, ένα κακούργημα που τιμωρείται ακόμη και με ισόβια.

Λύνουν την σιωπή τους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, με αρκετές κοπέλες να λύνουν τώρα τη σιωπή τους καταγγέλλοντας τη δράση οργανωμένων κυκλωμάτων που «ψαρεύουν» νεαρές κοπέλες με σκοπό να τις βάλουν σε παράνομα κυκλώματα.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, και ο επίσης δικηγόρος Αντώνης Κουδρόγλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυκλώματα «ψαρεύουν» κοπέλες από μπαρ

«Δε θα δώσω όλες τις λεπτομέρειες γιατί θέλω να ερευνηθούν όλα. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν νεαρά κορίτσια που προσεγγίζονται, και όχι κορίτσια που έχουν επιλέξει ένα τέτοιο επάγγελμα. Είναι κορίτσια της διπλανής πόρτας που τα “ψαρεύουν” από μπαρ και τους δίνεται πρόσκληση και στην πορεία ανακαλύπτουν τι σημαίνει αυτή η πρόσκληση. Οι κοπέλες πηγαίνουν έξω, ξεκινάει με ένα κέρασμα, μετά έρχεται πρόσκληση σε πάρτι και μετά τους λένε ότι αν θέλεις να συνεχίσεις μπορείς να πάρεις αυτή την αμοιβή. Φαντάζομαι ότι τον πρώτο καιρό είναι μεγάλη αυτή η αμοιβή, ακριβώς επειδή πρόκειται για “ψάρεμα”», είπε η κ. Ανάσογλου, ενώ πρόσθεσε ότι «Ακόμα διερευνώ την αξιοπιστία των καταθέσεων. Αφού μαζέψω τα στοιχεία θα πάω στις αρχές».

«Η περίπτωση της 24χρονης είναι άλλη. Η κοπέλα αυτή δεν ήξερε τίποτα. Πήγε όπως πάει ένα κορίτσι σε ένα πάρτι. Αυτό που λέω εγώ είναι μια άλλη περίπτωση, είναι η προέκταση του θέματος. Υπάρχουν άτομα που προσεγγίζουν κορίτσια χωρίς να δηλώσουν στην αρχή τις διαθέσεις τους και στην πορεία προσπαθούν να τις βάλουν σε ορισμένα παράνομα κυκλώματα», πρόσθεσε η ίδια.

«Η δικαιοσύνη διερευνά κάτι περισσότερο από μία περίπτωση ενός μεμονωμένου βιασμού»

«Το σημαντικότερο στοιχείο στην υπόθεση της 24χρονης είναι η παραγγελία που έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τη Δευτέρα να επιμεληθεί της ανάκρισης ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης. Είναι κάτι που δεν το ακούμε συχνά, και αυτό δείχνει κάτι. Ότι η δικαιοσύνη διερευνά κάτι περισσότερο από μία περίπτωση ενός μεμονωμένου βιασμού. Το ότι δεν υπάρχουν προσαγωγές κατηγορούμενοι κλπ., εγώ άκουσα από τα ΜΜΕ ότι κλήθηκαν να καταθέσουν 4 άτομα ως ύποπτοι για την υπόθεση αυτή. Και αν ερευνήθηκαν σπίτια συγκεκριμένων ατόμων, είναι επίσης σημαντικό», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κουδρόγλου.

«Είναι σαφές και από τις καταθέσεις της 24χρονης, ότι δεν εμπλεκόταν μόνο ένα άτομο, αλλά περισσότερα. Τα περισσότερα άτομα, έχει άλλη βαρύτητα η πράξη του βιασμού. Πάμε σε ομαδικό βιασμό. Η ανάμειξη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι πολύ σοβαρή και δείχνει τη βαρύτητα της υπόθεσης. Οι ποινές είναι βαρύτατες σε αυτά τα αδικήματα. Είναι ποινή κάθειρξης, δηλαδή φυλάκιση, και αν αποδειχθούν και επιβαρυντικές περιστάσεις εκτοξεύονται», εξήγησε ο ίδιος.

«Τα ισόβια είναι μια ποινή που ακόμα και στην ανθρωποκτονία είναι η ανώτερη ποινή και γνωρίζετε ότι στην πράξη τα ισόβια δεν είναι ισόβια. Οι περιστάσεις θα δείξουν αν επιβληθούν ισόβια», πρόσθεσε.

«Έχω καταγγελία ότι έδωσαν χάπι βιασμού σε κοπέλα»

Η κ. Ανάσογλου ανέφερε ότι έχει δεχτεί και καταγγελία για χρήση χαπιού βιασμού σε κοπέλα.

«Το χάπι του βιασμού δίνεται όταν υπάρχει ομαδικός βιασμός, γιατί το θύμα δεν αντιλαμβάνεται τίποτα. Έχω μία σχετική καταγγελία από εχτές το βράδυ», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο οργανισμός δεν αντιδρά με το χάπι του βιασμού»

«Ο οργανισμός δεν αντιδρά. Είσαι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Μπορεί να καταλαβαίνεις αλλά δεν μπορείς να αντιδράσεις. Έχεις κενά μνήμης, δε θυμάσαι όλο το παζλ. Αν συνδυαστεί με αλκοόλ, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Είναι ο χειρότερος συνδυασμός. Όταν φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις νομίζω ότι οι δικαστικές αρχές πρέπει να προχωρούν γρήγορα στη διερεύνηση της ιστορίας. Είναι σημαντικό να βγουν οι τοξικολογικές. Και μάλλον υπήρχε συνεργασία, δεν μπορεί ένας να τα έκανε όλα αυτά», σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Δείτε το βίντεο του Mega

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ